Top 5 vleesvervangers – Welke eet ik het vaakst?

Falafel met maïs en snijbonen

Vleesvervangers worden steeds meer verkocht. In dit artikel lees je welke 5 vleesvervangers ik het vaakst koop en welke gerechten ik ermee maak. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat vleesvervangers niet per sé gezond zijn, maar soms is het gewoon heel erg gemakkelijk om ze te gebruiken. Daarom koop ik ook regelmatig vleesvervangers sinds we vegetarisch eten. En vaak zijn ook nog eens heel smakelijk. Hieronder vind je mijn top 5 vleesvervangers.

1. Falafel (tot nu toe Jumbo)

De vleesvervanger die ik het allermeeste gebruik is falafel. Dit zijn balletjes of schijfjes gemaakt van kikkererwten. Omdat je het overal bij kunt eten vind ik dit ideaal. Ik serveer het bij wokgerechten, pasta’s of gewoon als vleesvervanger als ik een groente-vega-aardappelen gerecht maak. Tot nu toe kocht ik altijd de falafel van Jumbo eigen merk, maar die hebben ze niet meer, dus als jullie nog tips hebben voor andere merken, dan hoor ik het graag.

Spruitjes met falafel en champignonsaus

2. Gegrilde stukjes (Garden Gourmet)

Een andere vleesvervanger waar Jordan en ik allebei heel erg fan van zijn, zijn de gegrilde stukjes van Garden Gourmet. Omdat ze gegrild zijn hebben ze een beetje een rokerig smaakje. Ik gebruik ze gebakken door Mexicaanse gerechten of salades. Je kunt ze zelf ook nog kruiden of marineren als je wilt.

3. Krokante kipschnitzel (Jumbo)

Dit is een vleesvervanger die ik ook echt heel erg op een echte kipschnitzel lijkt. Ik eet het graag op een broodje of in reepjes bij een salade of gewoon met wat aardappeltjes en groenten.

Broodje vegaschnitzel

4. Vegetarisch gehakt

Het vegetarische gehakt van de Jumbo koop ik ook regelmatig. Ik gebruik dit door pastagerechten of ovenschotels, bijvoorbeeld in deze spaghetti bolognese.

5. Vegaburgers

Ik maak heel graag zelf vegaburgers, maar soms is een kant-en-klare burger ook wel heel handig. Inmiddels hebben we de afgelopen jaren heel veel verschillende soorten geprobeerd. Ik vind de gegrilde deluxe burgers van Albert Heijn het fijnst, omdat die het rijkst zijn aan voedingsstoffen en weinig zout bevatten. Maar de falafelburgers van het merk Boon en de chilibonen burger van Jumbo zijn ook echt heel lekker.

Beyond burger vs. Incredible Burger

Net niet in mijn top 5 vleesvervangers

Natuurlijk zijn er naast deze top 5 vleesvervangers nog wel meer vervangers die ik eet, zoals vegetarische kipstukjes of vegetarische vissticks. Maar die eet ik wel minder vaak dan de vijf bovenstaande. Eén vleesvervanger die deze top 5 net niet gehaald heeft zijn de vegetarische spekjes van Jumbo. Die gebruik ik door salades, pasta’s en veel andere gerechten, zoals deze vegetarische knödels.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie