Weekoverzicht #3

Eten week 3 - 2018

Dit was de eerste week van het jaar waarin we elke dag thuis aten. En elke dag gewoon zelf koken en in de keuken staan om nieuwe dingen uit te proberen, dat doe ik toch het liefst. Dus wat dat betreft was het een topweek! Ik heb een aantal nieuwe gerechten uitgeprobeerd, waarvan er één zeker vaker gaat terugkomen omdat het echt een succes was. Verder heb ik ook weer nieuwe vegan producten uit de supermarkt leren kennen.

Weekend met pannenkoeken en Aziatische gerechten

We begonnen de week op zaterdag met pannenkoeken. Omdat ik ongezoete sojamelk gebruik in het beslag en een pan met antiaanbaklaag (dus zonder boter), worden de pannenkoeken bij mij nooit heel erg bruin. Deze keer had ik besloten een beetje suiker toe te voegen aan het beslag. Het is tenslotte weekend en dan mag een beetje zondigen best ;-). Hierdoor kregen de pannenkoeken wel iets meer bruine spikkeltjes en natuurlijk zijn ze iets zoeter. Voor erop had ik gebakken appeltjes met kaneel.

Kung Pao Portebello en Tofu

Op zondag besloot ik op de Aziatische tour te gaan. Eén van mijn favoriete gerechten uit China is kung pao chicken, maar omdat ik natuurlijk geen kip meer eet, vervang ik die door portebello’s. Het recept voor deze vegetarische kung poa mushrooms heb ik een hele tijd geleden al eens op dit blog behandeld. Verder maakte als voorgerecht zachte tofu met een sausje van sesamolie en sojasaus.

Tijd voor iets nieuws – Vegan caesar salad

Een tijdje geleden kwam ik op het blog van Ohmyfoodness en recept tegen voor een Vegan caesar salad. Dit zag er echt heel lekker uit, dus ik besloot dit gerecht deze week een keer zelf te maken. Ik heb spekjes van de Vegetarische Slager gebruikt en de vegetarische kipschnitzel van de Vivera. Het was echt heel erg lekker. Een goed combinatie van zoete, hartige en zurige smaken. Dus dit ga ik zeker vaker maken.

Vegan caesar salad

Het was ook de eerste keer dat ik vegan mayonaise kocht. Ik had de Egg Free Mayo van Bio Bandits. Aan de structuur ziet je wel goed dat het anders is dan normale mayonaise en het ruikt vrij zurig door de mosterd en azijn die erin zitten. Voor de dressing van caesar salad werkt dit heel goed en was het erg lekker. Ik heb later deze week de mayonaise ook gewoon zo geprobeerd bij frietjes, maar dat was echt geen succes. Daarvoor is hij veel te zuur. Dus ik gebruik ‘m vanaf nu maar gewoon alleen voor dressings.

Vegana mayonaise en Airfryer friet

Frietjes uit de Airfryer

Dit brengt me meteen bij de volgende ontdekking uit de supermarkt. Namelijk de Supercrunch Airfryer frites van Aviko. Ik wilde eigenlijk gewoon zelf frietjes maken, maar de aardappelen die wij in huis hadden bleken niet meer goed. Dus toen hebben we bij de supermarkt deze frieten gehaald. De frietjes zijn echt heel lekker, ze blijven goed krokant en de smaak is ook erg goed. Deze kopen we misschien nog wel vaker als we een keer snel frietjes klaar willen hebben.

Geef een reactie