Weekoverzicht #6

Doordeweeks eten Week 6

Het is weekoverzicht van de afgelopen week is iets later dan wat jullie gewend zijn. We hadden namelijk de afgelopen dagen geen internet. We waren van KPN overgestapt naar T-Mobile, maar het installeren van de nieuwe verbinding verliep niet helemaal zoals gepland. Met als gevolg dat we sinds donderdag geen internet hadden. Maar we hebben het overleefd hoor ;-)… Zo analoog weekend is ook best lekker. Maar daarover lees je natuurlijk in het weekoverzicht van komende zondag pas. Eerst nog even terug naar de afgelopen week.

Vegetarisch lunchen

De laatste tijd probeer ik met de lunch in het weekend wat creatievere gerechten geraakte te maken. Zo maakte ik op zaterdag een Thaise noedelsoep met maïs en shi-takes. Erg lekker. Het was wel een beetje pittig, maar precies goed, zodat het niet gaat overheersen. Op zondag middag maakte ik pitabroodjes met een groente-omelet en hummus.

Vegetarisch lunchen

Lekkers in het weekend

Verder kook ik in het weekend natuurlijk altijd wat uitgebreider dan doordeweeks. Op zaterdag stonden er pannenkoeken met gebakken appel en peer met kaneel op het menu. Op zich niet heel bijzonder, maar gewoon lekker. Zondagavond probeerde ik iets nieuws uit waarvan je het recept binnenkort terugleest op dit blog: Toad in the hole met Little Willies van De Vegetarische Slager. Dit was echt heel erg lekker.

Pannekoeken en Toad in the Hole

Snelle gerechten voor de rest van de week

Doordeweeks waren de gerechten die voorbij kwamen dus wat gemakkelijker. Maandagavond maakte ik dahl van rode linzen met spinazie. En op dinsdagavond aten we nasi met vegetarische saté van Mora.

Doordeweeks eten Week 6

Omdat ik nog een pakje Little Willies over had, bakte ik deze donderdagavond met gebakken aardappeltjes uit de oven en sperziebonen. Voor de aardappeltjes heb ik krieltjes in partjes gesneden en met rozemarijn en olijfolie in de oven gebakken. Heel simpel en toch lekker.

Lekker uit eten … En sushi!

Huh, maar nu vergeet je de woensdagavond, denk je misschien. Dat klopt, want die avond ging ik uit eten met een vriendin. We gingen naar de Downtown Gourmet Market in Eindhoven. Als voorafje deelden we samen een portie vegetarische momo’s. Verder at ik een pizza met avocado en gamba’s. En tot slot hadden we nog ijsjes als toetje. Een zeer geslaagde avond.

Downtown Gourmet Market

Op vrijdagavond wisten we dus al dat we een weekend zonder internet tegemoet gingen. Als troost mochten we van onszelf daarom sushi bestellen. We bestelden bij Yang Yang Sushi in Eindhoven. We hadden een set met verschillende soorten en sushi en daarnaast een rol met paling (favoriet van Jordan) en twee vegetarische rollen. Allemaal heel lekker.

Sushi Bestellen

Nog één tip!

Tot slot heb ik de afgelopen week weer een lekker vega lunchbroodje ontdekt dat ik met jullie wil delen. Bij Panos verkopen ze tegenwoodig een broodje Veggie Tex Mex. Dit is een warme flaquette met een schnitzel van bonen, een yoghurtsausje en rucola. Overigens kun je de saus en topping zelf kiezen, dus je kan ook een lactosevrije of vegan variant samenstellen. Ik vind het broodje heel lekker. Sowieso is het fijn om er weer een optie bij te hebben als je een vegetarisch belegd broodje wilt, en geen kaas lust op brood haha. Dus ik ben blij hiermee.

Flaquette Veggie Tex Mex

Volgende week lees je dus meer over het internetloze weekend en alle het lekkers dat we komende week eten. Afgelopen weekend hadden we al erg lekkere dingen en we gaan komende weken in elk geval nog één keer uit eten. Dus er is genoeg om naar uit te kijken…

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie