Weekoverzicht #5

Eten week 5 -2018

Qua lekker eten zat het deze week wel goed. We zijn twee keer uit eten geweest en daarnaast heb ik zelf nog een aantal lekkere lunch- en dinergerechten gemaakt. Dus ik kijk zeer tevreden terug op de afgelopen week.

Cheesecake met cherry-cola

Laten we maar meteen beginnen met het enige minder succesvolle aan de week: de cherry-cola kwarktaart. Het was me zaterdag eindelijk gelukt om met agar-agar te zorgen voor een kwarklaag een geleilaag die goed opstijfden. Maar de smaak van deze kwarktaart bleek echt geen succes. Ik had het recept hiervoor gevonden op internet en cherry-cola vind ik zelf erg lekker. Dus ik had er hoge verwachtingen van. Maar de taart was uiteindelijk echt een beetje zurig en te korrelig van structuur. Geen succes dus. Volgende keer toch maar een kwarktaart met een lekker fruit smaak of een misschien wel een matcha-cheesecake maken.

Vegetarische lunch

Gelukkig ging de rest van de zaterdag mij beter af. Voor de lunch de maakte ik een vegetarische clubsandwich. De sandwich bestond uit twee lagen. De eerste was belegd met hummus en avocado en de tweede laag met pesto en rode paprika. Voor de garnering erbij had ik cherry tomaatjes met tuinkers. En het was echt heel erg lekker!

Vegan clubsandwich

Uit eten – twee keer

Zaterdagavond gingen we uit eten bij restaurant De Waard in Helmond. Deze avond heb ik vooral visgerechten gegeten en het was allemaal erg lekker. Heel veel gerechten op de kaart bevatten standaard kaas of andere melkproducten, maar ze kunnen bijna elk gerecht op verzoek ook lactosevrij maken. Dus ook voor Jordan was er heel veel keuze. Hij heeft zelfs een toetje kunnen eten, iets wat er meestal voor hem niet in zit, omdat alles op de dessertkaart melk bevat.

Eten bij De Waard in Helmond

De tweede keer uit eten was afgelopen woensdagavond. Toen gingen we met een groep vrienden naar het Oost-Afrikaanse restaurant Asmara in Eindhoven. Ze serveren hier voornamelijk gerechten uit Ethiopië en Eritrea. Ik heb de vegetarische mix schotel gegeten. De gerechten zijn wel een beetje pittig, maar allemaal goed te doen. Als toetje had ik tiramisu. Dat klinkt natuurlijk niet heel erg Afrikaans, maar de eigenaresse vertelde dat de keuken van Eritrea ook veel Italiaanse invloeden kent en dat daarom ook dit soort gerechten op de kaart staan.

Eten en bier bij Asmara Eindhoven

Nog een paar bijzondere gerechten

Natuurlijk heb ik deze week ook nog regelmatig zelf avond eten gemaakt. Zo maakte ik op zondag Mexicaanse loaded fries met gehakt van De Vegetarische Slager en zelfgemaakte guacamole. Dit was ook echt heel erg lekker en gaat zeker vaker terugkomen op het menu.

Eten week 5 -2018

Op maandag maakte ik Turkse pizza’s. Hiervoor gebruikte ik tortilla’s als bodem. Het recept komt van het blog De Wereld op je Bord. Ook dit was echt een succes. Heel simpel, maar toch ook echt lekker.

Lactosevrije Ben&Jerry’s

Deze week was het dan toch eindelijk zo ver…. Ben &Jerry’s verkoopt enkele lactosevrije smaken nu ook in Nederland. Hiervoor zijn we dus speciaal doordeweeks ‘s-avonds een keertje naar de Albert Heijn in Nuenen gereden. Ze hadden in de winkel twee smaken: Chunky Monkey en Chocolat Brownie. Jordan was hier natuurlijk heel blij mee en hij vond allebei de smaken erg lekker. Ik ben zelf niet zo’n fan van Ben & Jerry’s ijs, dus ik vond het wat minder. Ik vind zelf de lactosevrije ijsje varianten van Swedisch Glace en Professor Grunschnabel toch echt lekkerder.

Geef een reactie