Happy Valentine! – Review: Japans Valentijns Snoep

Japans Valentijns Snoep

Valentijnsdag, of je er nu wel of niet aan aan doet, het is natuurlijk ook een dag waar veel bedrijven op inspelen. Zo ook in Japan. In Japan worden qua snoep het hele jaar door veel verschillende limited editions uitgegeven: voor de winter, voor de kerst, voor de zomer etc. Maar dus ook voor Valentijnsdag zijn er in Japan speciale snoepjes en snacks te krijgen. De Tokyo Treat Box die wij in februari ontvingen, staat dan ook helemaal in het teken van Valentijnsdag. In deze post review ik de Valentijns snoep en snacks.

Valentijnsdag in Japan

Eerst nog even kort stukje uitleg over Valentijnsdag in Japan. Het werkt in dat land namelijk iets anders dan bij ons. Op 14 februari is het de bedoeling dat meiden een cadeautje (bijvoorbeeld) chocolade geven aan hun vriend. Op 14 maart is het dan de buurt aan de mannen om een cadeautje te geven.

Japans Valentijns snoep: rozen pepermuntjes

Maar goed, jullie kwamen hier natuurlijk voor het snoep. Dus laten we daar maar aan beginnen. Het eerste item dat ik probeerde was een doosje met Rose x Berry Glamatic Tablets. Het is een zwart doosje met een roze, bloemige sticker erop. En het ruikt heel erg naar rozen. De tabletjes die erin zitten zien eruit als pepermuntjes, maar ze zijn heel zoet en smaken echt naar het bloemige van rozen. De bessen-smaak proef ik niet echt terug. Deze tabletjes zijn echt heel lekker. Misschien wel mijn favoriet van de hele set …

Rose Berry Tablets

Strawberry Barley puffs

Dit zakje met kleine roze gerste snoepjes, heeft niet een heel bijzondere geur. De smaak van deze snoepjes vind ik ook niet echt lekker. Het zijn gepofte gerstemout snoepjes en ze zouden een aardbeiensmaak moeten hebben, maar die proef ik niet echt. Het lijkt echt heel erg op de gepofte rijst snoepjes die je vroeger in snoepzakjes kreeg. Die vond ik ook nooit lekker. Jordan vond deze snoepjes overigens wel echt lekker.

Strawberry Barley Puffs

Ginza Rusk – Strawberry

Deze snoepjes ( of zijn het koekjes) zijn heel erg roze en ruiken mierzoet. Ze smaken wel echt naar aardbeien en de combinatie van de crunchy buitenkant en de zachte binnenkant is heel lekker. Toch zijn deze snoepjes zeker niet mijn favoriet. Ik werd er een klein beetje misselijk van en je moet er denk ik echt niet meerdere achter elkaar van eten.

Ginza rusk aardbei

Melkchocolade met aardbeien

Een grote zakjes met chocolaatjes! Op zich iets waar ik heel blij van word. Maar de geur baarde mij een beetje zorgen. Het ruikt wel naar chocolade maar er zit ook een vreemd chemisch geurtje bij. Het smaakte dan ook niet echt heel erg lekker. De aarbeiensmaak was ok, maar de chocolade viel echt tegen. Heel erg jammer, want we hebben dus nog een hele zak over haha.

Melkchocolade met aardbei

Koikeya Sour Plum Chips

Sour Plums zijn een soort zure ingemaakte vruchten die je nog wel eens bij een traditionele Japanse maaltijd krijgt. Ze zijn echt heel erg zuur, dus ik vreesde een beetje voor de smaak van deze chips. Maar gelukkig zijn ze niet zo heel erg zuur. Er zit zelfs een nog een smaakje bij, dat ik niet helemaal goed kan omschrijven. Het is zoet en fruitig, waardoor het in combinatie met het zure echt heel erg lekker chips zijn. Jordan vond deze chips overigens echt vies, omdat hij niet van zurige smaken houdt. Dus de hele zak is lekker voor mij!!

Sour Plum Chips

Conclusie Japans Valentijns snoep

Helaas was niet alles even lekker, maar ik ben zeker niet ontevreden met het Valentijns snoep. Mijn favoriet zijn de Sour Plum chips. Deze vind ik net iets lekkerder dan de tabletjes met rozensmaak, omdat je van de chips gemakkelijker iets meer kan eten. De rozensmaak is best wel intens, waardoor het iets is waar je echt zin in moet hebben. Maar het is zeker wel erg lekker. Dus de tabletjes komen op de tweede plaats.

De gerstemout snoepjes en de Ginza rusk komen op de derde en vierde plaats. Waarbij de gerstemout snoepjes net iets beoordeel, omdat Jordan deze wel echt lekker vond.

De chocolaatjes met aardbeiensmaak eindigen helaas onderaan, omdat deze gewoon echt heel erg tegenvielen. Hier had ik echt meer van verwacht. Ik heb wel vaker Japanse snoepjes gehad met chocolade en aardbeien en die vond ik wel echt heel lekker. Dus ik weet dat het echt beter kan.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie