Weekoverzicht #7

Eten week 7 - 2018

Het was me het weekje wel zeg! Het begon met een weekend zonder internetverbinding en het eindige voor mij met een fikse griep. Gelukkig heb ik nog wel veel lekkers kunnen koken en  ik heb weer wat nieuwe vegetarische / lactosevrije producten ontdekt tijdens een ochtendje shoppen bij IKEA.

Een weekend zonder internet?!

We hebben vanaf donderdag t/m afgelopen maandag geen internetverbinding gehad. Natuurlijk hadden we nog wel internet op onze telefoons, maar toch ben je een beetje onthand zonder wifi en vaste internetverbinding. Ik kon bijvoorbeeld niet bij mijn blog en Netflix, YouTube of NPOStart behoorden ook niet tot de mogelijkheden. En dat net nu we besloten hadden dat we geen tv-abonnement meer hoefden. Ik heb dus ook tot dinsdagavond moeten wachten om Wie is de Mol te kijken. Maar goed, wat doe je dan wel in een weekend zonder internet? Nou, we hebben veel gewandeld en we zijn zaterdag bijvoorbeeld naar IKEA geweest, omdat we nog wat spulletjes wilden kopen daar.

Vegan bij IKEA?

Natuurlijk heb ik bij IKEA meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om het ‘supermarkt’ gedeelte door te spitten op lekkere, nieuwe producten. Zo hebben ze er heel erg lekkere smoothies zonder melk en vegetarische balletjes. Ook hebben we een heel erg lekkere chocolade-kokos snack ontdekt waar geen melk in zit. Echte aanraders allemaal.

Haverballen en smoothies - Lactosevrij IKEA

Verder hebben we in het weekend alvast de Valentijnssnoep uit de Tokyo Treat Box van februari uitgeprobeerd, want hier wilde ik natuurlijk op Valentijnsdag een blog over posten. Lees hier de review.

Tot slot hebben we het kaartspel ‘Billen bloot spel’ dit weekend gebruikt als inspiratie voor leuke gesprekken. Ja, je moet wat zonder internet en tv hé. Dit is trouwens echt een aanrader. Het is een kaartspel met filosofische vragen en stellingen. Je kunt deze met simpele antwoordkaarten met gewoon ja of nee beantwoorden, maar Jordan en ik hebben gewoon af een toe een kaart gepakt en dan hadden we gewoon over de vraag of de stelling. Het klinkt misschien een beetje suf, maar het werkt echt en het levert interessante gesprekken op.

Uitgebreid koken

Verder had ik in het weekend natuurlijk alle tijd om lekkere dingen te maken. Zo aten we zaterdagavond een zelfgemaakte groentepizza met spinazie, broccoli, champignons, paprika, tomaat en pesto. Zondag hadden we vegaburgers met aardappelpartjes.

Groentepizza Vegaburger

Op maandagavond aten we iets later dan anders, omdat ik ‘s-middags voor werk naar Den Haag moest en Jordan moest overwerken, dus we waren allebei pas later klaar. Toch heb ik nog wel wat lekkers op tafel gezet. We hadden wraps met broccoli, mango en gegrilde stukjes van Garden Gourmet in een zoet-zure saus. Dit was echt heel erg lekker.

Het werd dinsdagavond ook wat later, dus toen hebben we ervoor gekozen frietjes te halen.

Eten week 7 - 2018

Sushi!

Tja, stiekem eten we toch best veel sushi merk ik. Ook deze week was het weer raak. Op Valentijnsdag gingen we eten bij Kyoto in Eindhoven. Hier hebben ze echt de allerlekkerste sushi van de stad. We hadden een vegetarische sushi set, een dragon rol met paling en een mix set met verschillende soorten sushi. Hier zat ook mijn favoriete sushi (met de bonito flakes erop) bij. Dus dit was echt genieten. Daarna zijn we naar de film The Black Panter geweest.

Sushi Kyoto Eindhoven

En toen kwam de man met de hamer 🙁

Ik was deze week al een beetje verkouden maar ja, dat hoort er een beetje bij deze tijd van het jaar. Dus dat zou wel weer over gaan, dacht ik. Maar woensdagavond tijdens het eten en de film voelde ik al dat dit misschien toch wat serieuzer was dan een verkoudheidje. En dat bleek te kloppen: donderdagavond werd ik wakker met enorme hoofdpijn, een hoofd vol snot en een stem alsof ik elke dag een pakje shag weg paf. Dus er zat niks anders op dan me ziek te melden. Even een dagje rustig aan doen en dan gaat het wel weer, dacht ik toen nog…

Het leek donderdagavond ook al echt wat beter te gaan. Ik kookte lekker risotto voor mijzelf (Jordan was met collega’s naar de film), ik heb de boodschappen die werden bezorgd opgeruimd en ging na het douchen nog even tv kijken. Blijkbaar ben ik daarbij in slaap gevallen, want toen Jordan thuis kwam lag ik te slapen op de bank. Ik voelde me niet echt goed toen ik wakker werd, dus ik nam een hoestdrankje en paracetamol en ging in bed liggen. Zelfs televisie kijken of langer dan een paar minuten op mijn telefoon kijken was teveel.

De volgende ochtend was rampzalig. Ik werd wakker met een bonkend hoofd, kon nauwelijks nog praten en had overal spierpijn. Ik kon die dag echt niets anders dan in bed liggen en slapen. Die avond heeft Jordan gekookt. We aten Chinese wokgroente met noedels.

Gelukkig gaat het inmiddels weer wat beter met me. Ik heb dit verslag getypt en kan dus weer gewoon een tijdje achter de computer zitten zonder dat mijn hoofd gaat protesteren. Dit weekend doe ik nog wel echt heel erg rustig aan en hopelijk kan ik dan maandag gewoon weer het normale leven oppakken. Want ziek zijn en niks kunnen is echt niet voor mij weggelegd, veel te frustrerend haha.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.