Weekoverzicht #43

Header week 43

Het was qua eten niet zo’n heel bijzondere week. We hebben veel simpele, snelle gerechten gegeten en ik heb dus ook niet zo uitgebreid in de keuken gestaan. Wel jammer, maar ja het was gewoon even zo’n week. Hopelijk kan ik de komende week wel weer wat meer zelf koken en bakken.

Het begon eigenlijk zaterdag al, we waren na bezoek bij vrienden wat later op de avond thuis en dus besloten we gewoon lekker simpel salade en stokbrood te halen als avondeten. Ik had een Italiaanse salade en stokbrood met aioli en Jordan had een zalmschotel.

Salade met stokbrood

Tajine-ongelukje

Op zondagavond ging ik wel voor een wat experimenteler gerecht, namelijk een tajine gerecht. Ik heb namelijk vorig jaar met Sinterklaas een tajine en een kookboek met tajinegerechten gekregen, dus het was onderhand wel eens tijd om ‘m ook echt te gebruiken. Helaas was de pret van korte duur, want toen ik de tajine net in de oven had staan brak hij. Op de gebruiksaanwijzing die erbij zet hadden ze niet vermeld dat je een tajine voor het eerste gebruik minimaal een dag in water met laten weken en das was dus funest. Ik heb het gerecht wel gebakken in een ovenschaal en dat ging ook prima. Het was een tajine met zoete aardappel, gember, knoflook en honing. Echt heel lekker. Dus ik ga binnenkort toch maar een nieuwe tajine kopen en ‘m dan dus wel eerst even goed laten weken.

Couscous met zoete aardappel tajine

Oeps… foto vergeten (again)

Ik heb helaas geen foto’s gemaakt van het eten van maandagavond. Dus ik moest even goed nadenken wat we ook weer gegeten hadden, het was een eigen bedachte variant op het wereldgerecht Kip Jambalaya van Knorr, maar dan zonder pakjes en zakjes. Ik heb wel vegetarische kipstukjes van de Jumbo gebruikt. Verder zat in het gerecht: sperziebonen, courgette, rode paprika en ui. De kruidenmix heb ik zelf samengesteld met verschillende kruiden uit mijn eigen collectie. Het was echt heel lekker.

Op dinsdagavond had ik eigenlijk gewoon avondeten gepland, maar Jordan had zin in frietjes. Dus besloten we naar de friettent te gaan.

Friet en Burrito Bowl van Chidoz

En omdat we op woensdagavond naar de film gingen, werd er ook die avond niet thuis gegeten. We gingen naar de Chidoz, waar ik nog Social Deal bonnen van had. Ik koos voor een burrito bowl met zwarte rijst, gegrilde groente, zwarte bonen, zoete aardappel, sla guacamole en kaas. Echt heel lekker en minder machtig dan de nacho bowl waar ik normaal voor ga. Dus zeker voor herhaling vatbaar. Jordan had overigens een vegan burrito.

Vegetarische rookworst van Unox

Donderdagavond aten we dus eindelijk het eten dat ik eigenlijk voor dinsdag had gepland, namelijk: zuurkool met vegetarische rookworst van de Unox. Voor Jordan had ik erwtensoep en roggebrood (en natuurlijk rookworst), want hij houdt echt niet van stamppot. De vegarookworst van de Unox vond ik eigenlijk best wel tegenvallen. Die van de Vegetarische Slager, die we vorige week hebben geprobeerd, is echt vele malen beter. Veel sappiger en beter van structuur.

Zuurkool en erwtensoep met vega rookworst van Unox

Ook op vrijdagavond hadden we weer een snel gerecht, namelijk salade met krieltjes en vegetarische krokante kipsticks van het merk Sofine. Ondanks dat het een eenvoudige maaltijd was, was het toch heel lekker en een snelle maaltijd op vrijdagavond vind ik ook nooit zo heel erg. Des te sneller kunnen we gaan genieten van het weekend.

Salade met vegetarische kipsticks en krieltjes

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie