Cinnamon Roll Appeltaart recept

Appeltaart van cinnamonroll deeg

Appeltaart gemaakt met deeg voor kaneelbroodjes. Ik zag een filmpje hiervan voorbijkomen op Facebook en het leek me zo lekker dat ik het direct hetzelfde weekend nog gemaakt heb. In het recept heb ik wel wat dingen aangepast, maar het was inderdaad echt een heel lekkere taart. Verder is deze cinnamon roll appeltaart zowel koud als warm erg geslaagd.

Ingrediënten voor appeltaart van cinnamon roll deeg

Voor 1 taart heb je nodig:

3 blikjes AH Cin­na­mon­rolls (ka­neel­brood­jes)
5 appels
100 gram suiker
2 theelepels kaneel
1 eetlepel maizena

Appeltaart van cinnamon roll deeg

Cinnamon roll appeltaart maken – Bereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Doe daarna de appelschijfjes samen met de suiker, kaneel en maizena in een kom en meng alles goed door elkaar.

Neem 1 blikje van het cinnamonroll deeg en snijd het deeg in twaalf plakken. Neem nog een halve rol en snijd die in 6 plakken. Rol de plakken vervolgens met een deegroller zo plat mogelijk uit. Als het deeg, net zoals bij mij, teveel blijft plakken aan de roller kun je ook met je handen proberen de plak zo plat mogelijk te maken.

Vet een pie vorm in en bedek de bodem met de plakken van het cinnamonroll deeg. Probeer ook de randen hier zoveel mogelijk mee te bedekken. Als het nodig is kun je ook nog de andere helft van het tweede blikje gebruiken.

Giet het appelmengsel op de bodem en verdeel alles goed over de hele taart.

Cinnamon roll appeltaart bakken

Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden

Rol het cinnamonroll deeg dat je over hebt uit tot één of twee plakken en snijd hier repen van. De repen leg je in een raster patroon over de taart heen. Goed aandrukken aan de randen. Als je genoeg deeg hebt, is het het beste om ook nog langs de rand van de taart een rand van deeg te leggen. Zo blijven de uiteinde van het raster beter vast zitten.

Bedek de taart met aluminiumfolie en bak hem 45 minuten. Na 35 minuten kun je het aluminiumfolie verwijderen. Het deeg bovenop de taart krijgt dan nog de kans om goed gaar te worden.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie