Weekoverzicht #42

Header week 42

Het begon zo goed deze week, maar het eindigde stiekem toch weer met een paar ongezonde keuzes. Maar het was al met al wat een gevarieerdere eetweek dan vorige week, dus wat dat betreft ben ik eigenlijk best tevreden. Verder hebben we veel vegetarische/vegan producten uitgeprobeerd.

Vegetarische rookworst en snacks

Op zaterdagavond aten we een soort van hutspot (maar dan niet gestampt) met de Roockworst van De Vegetarische Slager. De structuur van deze worst is erg goed. De smaak lijkt alleen nog niet helemaal op rookworst, maar het komt het meest in de buurt van alle vegetarische rookworsten die ik tot nu toe heb gehad. Volgende week proberen we die van Unox uit, dus ik ben benieuwd welke van de twee ik uiteindelijk het lekkerste vind.

Ongestampte hutspot met Roockworst vegetarische slager

‘s-Avonds hadden we vrienden op bezoek en probeerden we de vegetarische snacks van Beckers uit. Die vond ik ook heel lekker. Vooral de bitterballen :-).

Veggiesnacks van Beckers

Zondagavond aten we Mexicaanse wraps. Ik had Mexicaanse wokgroente met wat extra bonen gemaakt als vulling en avocado en salsa als vulling.

Mexicaanse wraps

Doordeweeks staan bij ons sowieso altijd gemakkelijke gerechten op het programma. Op maandagavond aten we tofu met zoetzure saus en rijst. Ik vond dit echt heel erg lekker. Dus ik ga het zeker vaker maken.

Tofu met zoet-zure saus

Dinsdagavond gingen we met collega’s naar de film. Vooraf aten we bij de Downtown Gourmet Market. Ik had vegetarische mantu’s en nasi. En als toetje natuurlijk nog een ijsje van Kees.

Downtowngourmetmarket Eindhoven

Friet met vega kroketten en frikandel speciaal

Omdat de bitterballen van Beckers zo goed bevallen waren, keek ik ook erg uit naar de vegetarische kroketten. Woensdagavond aten we dus frietjes. Ik had twee kroketten en Jordan had twee vegetarische frikandellen waar hij frikandellen speciaal van had gemaakt.

Friet met vegakroketten en vega frikandel speciaal

Vegan Cornetto’s

Donderdagavond stond er ook een wat minder gezond gerecht op tafel. Ik maakte pannenkoeken met stukjes appel en peer. Een beetje fruit erbij, zodat het niet helemaal een ongezonde maaltijd was haha. We hadden later op de avond als toetje ook nog vegan Cornetto’s. Ik vond het vanille ijs daarvan echt heel erg goed gelukt. Super lekker!

Pannenkoeken met appel en peer en vegan cornetto's

Omdat ik vrijdagavond wat later thuis was en geen zin had om uitgebreid te koken, maakte ik het snelste gerecht uit mijn weekmenu: spaghetti met spinazie, rode pesto en pijnboompitjes. En zo eindigde de week toch nog met een beetje een gezonde maaltijd.

Spaghetti met spinazie, pesto en pijnboompitten

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie