Recept voor vegan pizza bianca

Vegan pizza bianca

Wij eten regelmatig zelfgemaakte pizza, meestal is dit gewoon een pizza met tomatensaus en verschillende groentes erop. Maar omdat Jordan laatst ontdekte dat hij misschien niet tegen tomaten kan, probeert hij die even zo min mogelijk te eten. En wat moet je dan op je pizza doen als kaas en tomatensaus allebei geen optie zijn? Zo kwam ik dus op het idee voor een vegan pizza bianca.

Wat is pizza bianca en hoe maak je die vegan?

Pizza bianca is tegenwoordig heel populair en is eigenlijk gewoon een pizza met een witte saus. Eigenlijk wordt de saus gemaakt van mascarpone, maar je kunt dus ook prima een vegan variant maken van deze witte saus. Ik koos voor een sausje van sojaroom, vegan kaas en een beetje bloem. Met de toppings kun je natuurlijk eindeloos variëren. Mijn favoriete groente voor op de pizza is spinazie, dus die moest er zeker op. Daarnaast koos ik voor courgette en rode ui.

En dat bleek dus echt een top combi! Het is wel echt een guilty pleasure, want je proeft aan alles dat deze pizza niet gezond is, maar een beetje zondigen op zijn tijd mag natuurlijk ook best weleens.

Ingrediënten vegan pizza bianca

Voor 1 pizza (voor 2 personen) heb je nodig

400 gram pizzadeeg (eigenlijk moet je dit natuurlijk zelf maken, maar ik koos voor een rol kant-en-klaar-deeg van de Jumbo).

100 gram verse spinazie
1 courgette
1 rode ui
Olijfolie
Zeezout
Peper

Voor de witte saus:

Een pakje Alpro cuisine soja room
50 gram vegan geraspte kaas (bijv Willemsburger)
1 tot 2 eetlepels bloem
Plantaardige margarine

Vegan pizza bianca

Vegan pizza bianca maken – Bereiding

Verhit in een steelpannetje een klein beetje plantaardige boter. Als de boter gesmolten is zet je het vuur laag en roer je met een garde de bloem erdoor. Je krijgt dan een dikke substantie. Roer daarna de sojaroom erdoor en verhit de saus al roerend. Laat ong 5 minuten inkoken. Als de saus goed gebonden is, haal je de pan van het vuur en roer je de geraspte vegan kaas erdoor. Laat de saus een beetje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de courgette in hele dunne plakje, snijd de ui in halve ringen en rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk de pizzabodem met de witte saus en verdeel vervolgens de spinazie erover. Verdeel daarna de plakjes courgette en de rode ui erover.

Druppel wat olijfolie over de pizza, zodat de courgette straks niet uitdroogt en bestrooi naar smaak met zout en peper.

Bak de pizza ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en smullen maar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.