Weekoverzicht #4

Eten week 4

De afgelopen week was een volle en drukke week. Ik heb weer veel in de keuken gestaan en een aantal nieuwe dingen uitgeprobeerd. Niet altijd met succes, helaas, maar daarover later meer. Ik heb ook weer een aantal lekkere nieuwe gerechten ontdekt, zoals zalm gebakken in een norivel met paksoi. Echt superlekker.

Weekend = extra kook- en baktijd

Zaterdag was meteen een al een dag die ik grotendeels in de keuken doorbracht. Ik wilde een kwarktaart gaan maken. Natuurlijk wel met lactosevrije melk en zonder gelatine. Ik had op internet gelezen dat agar agar een goede vervanger was voor gelatine en aangezien het gemaakt is van zeewier, is het dus ook helemaal vegetarisch. Alleen omdat ik nog nooit met agar agar gewerkt had, moest ik even uitproberen hoe het precies werkt en wat de beste manier is.  Je moet agar agar oplossen in water en langzaam aan de kook brengen. Omdat ik de agar agar niet genoeg had laten koken, bleef mijn kwarktaart helaas vloeibaar. Gisteren heb ik het een nieuwe kans gegeven en hoe dat afliep, lees je in het weekverslag van volgende week.

Agar agar

Verder maakte ik op zaterdagavond spinazieknödels. Dit is echt heerlijke, vegetarische variant op de Oostenrijke speckknödels. Het recept hiervoor lees je komende week op dit blog.

Spinazie knödel

Gemakkelijke, snelle gerechten

De rest van de week stonden er ‘s-avonds wat gemakkelijkere gerechten op tafel. Zo maakte ik zondag een schotel van spruitjes en champignonsaus met aardappelkroketjes. Overigens kwam ik erachter dat in de aardappelkroketjes van Albert Heijn eigen merk melk zit. Gelukkig heeft Jordan er niet veel last van gehad, dus ik denk dat de hoeveelheid melk meevalt.

Makkelijke maaltijden wk 4

Op maandag maakte ik een kom met udon noedels en pindasaus. Verder zat er komkommer en avocado door. Ik vond het erg lekker. Jordan vond het wat minder, omdat hij niet zo van pindasaus houdt en de smaak ervan te overheersend vond.

Verder maakte ik deze week ook macaroni met een saus van tomatenblokjes, geraspte courgette, ui, knoflook en sojaroom. Erg simpel, maar ook heel erg lekker.

Zalm in norivel

Er is één gerecht dat ik er nog extra wil uitlichten deze week. Op vrijdagavond maakte ik zalm in een norivel gebakken met paksoi en pittige noedels. Dit recept kwam ik tegen in de Appie App. Wij vonden het allebei echt heel erg lekker. Je bakt de zalm eerst eventjes gewoon, daarna wikkel je ‘m in een norivel. Een beetje zoals wanneer je sushi rolt en tot slot bak je het nog even. Het resultaat is echt heel erg lekker. Zeker proberen dus. Hier het recept: Zalmpakketjes met zeewier.

Zalmpakketje paksoi

Lekker vegetarisch broodje op het station

Tot slot wil ik nog een vega ontdekking met jullie delen, waar ik erg blij mee ben. Afgelopen donderdag moest ik voor mijn werk naar Amsterdam. Ik ging met de trein en voor de lunch besloot ik een broodje te kopen op het station. Nu is mijn ervaring dat vegetarisch belegde broodjes anders dan met kaas, best lastig is. Tot mijn verrassing zag ik bij de Broodzaak een broodje met hummus en avocado. Deze heb ik gekocht en het was echt heel erg lekker. Zo lekker zelfs, dat ik de combinatie gisterenmiddag ook heb gebruikt als onderdeel van de vegetarische clubsandwich die ik heb gemaakt. Maar ook daarover lees je volgende week meer.

Deel dit bericht via:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie