Weekoverzicht #29

Pasta met salade en groene curry met witlof

Het was eigenlijk een vrij normale week . Bijna elke dag hebben we thuis gegeten. In het weekend stond er een wat uitgebreider gerecht op het programma en doordeweeks gewoon snelle, gemakkelijke gerechten.

Pasta met salade en stokbrood

Op zaterdag stond er een gerecht op tafel wat ik eigenlijk heel lekker vind, maar veel te weinig maak. Gewoon een simpele pasta met tomaat, basilicum en rode pesto. Voor erbij had ik salade en stokbrood. Omdat ik zo graag nieuwe dingen uitprobeer, vergeet ik gewoon wel eens om de simpele, vertrouwde dingen die eigenlijk ook heel lekker zijn te maken. Het was wel weer echt genieten trouwens en het paste natuurlijk goed bij het zomerse weer.

Pasta met salade en stoofvlees van jack fruit

Stoofvlees met jack fruit

Sinds ik jack fruit als vervanger voor draadjesvlees heb ontdekt, heb ik weer een hele hoop nieuwe gerechten om een vegetarische variant van te maken op mijn lijstje. Zo maakte ik zondagavond stoofvlees met friet. Het was erg lekker, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. De smaak van het stoofvlees heeft nog wat bijsturing nodig. Het was nu nog iets te zoet. Hier moet ik dus nog een paar keer mee experimenteren. Zodra ik het recept gevonden heb waar ik echt blij mee ben, lees je het natuurlijk op dit blog.

Doordeweekse gerechten

Nog een keer pasta! Op maandagavond maakte ik macaroni met spruitjes, champignons en falafel. Erg lekker en snel klaar, dus een perfect gerecht voor doordeweeks.

Macaroni met spruitjes en falafel

Op dinsdagavond aten we sushi in Eindhoven. We gingen naar Eethuis Kyoto. Sowieso hebben ze daar echt de lekkerste sushi, maar ze hebben nu ook de vegetarische sushi set vernieuwd. Die is nu nog lekkerder, vind ik.

Vegetarische sushi Kyoto Eindhoven

We hebben deze week toch ook weer een keer frietjes gegeten. We haalde woensdagavond friet bij de friettent in het dorp.

Frietjes, curry en nasi

Op donderdag en vrijdag heb ik wel eer gewoon zelf gekookt. Op donderdagavond maakte ik een groene curry met witlof. Ik had namelijk wel weer een keer zin in witlof. Ik vind het alleen best lastig om met witlof een gerecht te maken dat we allebei lekker vinden. Jordan houdt namelijk niet van gekookte lof en uit de oven met kaas is voor hem ook geen optie. Dit recept van Albert Heijn, was wel echt een succes. Uiteraard heb ik de kip weggelaten uit het gerecht.

Voor vrijdagavond stond er nasi op het programma. Voor erbij heb ik de vegetarische Indonesian saté van het merk SoFine uitgeprobeerd. Deze was echt heel erg lekker. Van de kant-en-klare-satés vind ik dit misschien wel de beste.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie