Weekoverzicht #28

Header week 28

Wat ben ik blij met deze kookweek! Niet omdat het allemaal per se zo gezond was, hoor. Maar ik heb voor het eerst zelf seitan gemaakt als vleesvervanger en dat bleek echt een enorm succes. Dus alleen daarom kon voor mij deze eetweek al niet meer stuk.

Zaterdagavond stond er een gerecht op het menu dat ik wel vaker maak: sperziebonen met kerrie-ananassaus, rijst en groenteballetjes. Altijd lekker en gemakkelijk om te maken.

Boontjes met kerriesaus

Dit wil overigens niet zeggen dat ik weinig in de keuken heb gestaan zaterdag. Als lunch hadden we namelijk zelfgemaakte puddingbroodjes die dag. Het recept voor deze lactosevrije puddingbroodjes staat trouwens helemaal nog niet op dit blog, zie ik net. Dus dat volgt binnenkort een keer.

Zelfgemaakte seitan

Op zondag heb ik wel wat langer in de keuken gestaan voor het avondeten. Ik ging namelijk vegetarische babi pangang maken met seitan. Babi pangang was altijd Jordan zijn favoriete gerecht bij de Chinees, dus de lat lag hoog haha. Gelukkig bleek het allemaal zo lekker dat hij er helemaal blij van werd. Deze missie is dus zeker geslaagd. Het recept volgt later deze week op dit blog. Ik ben er trouwens ook achter gekomen hoe een briljant spul seitan is voor vegetariërs. Het is voor je het bakt ontzettend kneedbaar, dus je kunt het in elke vorm maken die je wilt. Je zou er  zelfs kippenboutjes van kunnen maken. En je kunt het met kruiden precies zo laten smaken als jij wilt. Seitan gaat dus zeker vaker gebruikt worden in onze keuken.

Vegetarische babi pangang

Doordeweekse gerechten

De doordeweekse dagen begonnen met een improvisatie gerecht op maandagavond. Ik maakte een wokgerecht met tofu, wortel, sperziebonen en gele courgette. Als je heb ik de babi pangang saus gebruikt die ik nog over had van de vorige dag.

Improvisatie gerecht 3 - 2018

Omdat we dinsdagavond weer naar de bioscoop gingen, aten we buiten de deur. Deze keer kozen we voor een pizza van Happy Italy. Ze hebben daar tegenwoordig ook een vegan pizza op het menu, dus kon Jordan er ook gewoon een pizza eten.

Happy Italy pizza's

En ja hoor, daar zijn ze weer: frietjes haha! We aten op woensdagavond bij de ouders van Jordan en haalden frietjes. Ik had een kleine friet met satésaus en een kaassouflé.

Frietjes en pastasalade

Ik werkte deze week niet thuis, dus lieten we de boodschappen op vrijdag bezorgen, want toen was Jordan thuis. Maar dat betekende wel dat we voor donderdagavond nog even boodschappen moesten doen voor het avondeten. Jordan had zin in een zalmsalade met stokbrood. Ik koos voor een pastasalade, waarvan ik de helft de volgende dag nog mee naar het werk heb genomen als lunch, want het was natuurlijk veel te veel voor mij alleen als avondeten.

Pizza met geïmproviseerde tomatensaus

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een zelfgemaakte saus met spinazie, champignons, paprika, tomaatjes en vegan pesto. Wij gebruiken hiervoor meestal een bodem van pizzadeeg die je zelf nog moet afbakken. Ik had alleen niet gezien dat bij de bodem die ik deze keer had besteld geen saus zat. Ik heb dus even snel zelf een tomatensausje gemaakt van drie gepelde romatomaten, Italiaanse kruiden en basilicumblaadjes. Dit bleek overigens heel erg lekker, dus dit gaan we vaker zo doen. Ook hierom sloot ik deze eet week heel erg blij af. Het mooiste aan koken zijn toch de momenten dat je zelf iets heel simpels verzint en dat het dan zo verrassend lekker blijkt te zijn.

Zelfgemaakte pizza

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie