Weekoverzicht #24

Eetoverzicht week 24 - 2018

Het was een kleurrijke week qua eten. Ik werd dan ook erg blij toen ik alle eetfoto’s van de afgelopen week terugkeek. Al die kleurtjes, daar word je toch vrolijk van? Ik in elk geval wel. En dat in een week die verder zo grijs was qua weer. Een mooi contrast dus.

Pannenkoeken met gebakken appel

Het weekend begon met pannenkoeken op zaterdagavond. Hierbij maak ik altijd gebakken appeltjes met kaneel en een klein beetje suiker. De schil laat ik overigens gewoon om de appels zitten. Dit scheelt tijd en is nog gezonder ook. En natuurlijk is het ook gewoon heel lekker.

Pannenkoeken

Vegetarisch lunchplankje

Op zondag was het Van Gogh Mèrt in Nuenen. Dit is een soort braderie. En het was ook nog erg mooi weer om op het terras te zitten. Dus we lunchten zondag lekker bij de deur met een vegetarisch lunchplankje bij restaurant Goesting. Speciaal voor ons hadden ze ‘m ook nog zonder kaas gemaakt.

Lunchplankje Goesting

Project ‘vriezer leeg’

Ik heb deze week ook geprobeerd weer eens wat dingen uit de vriezer weg te werken in het weekmenu. Zondag hadden we daarom pasta met spinazie (een beetje van de á la creme Alpro van Iglo en een beetje gewone spinazie)  en ik had nog bacon van de Vegetarische Slager in de vriezer. Dus die heb ik er ook door gedaan. En nog wat cherrytomaatjes.

Project Vriezer leeg

Ook maandagavond ziet er een beetje uit als een kliekjesavond. Voor Jordan had ik vissticks en broccoli en ik had rode kool. Of ‘een bordje rode diarree’, zoals Jordan het noemt. Het mag duidelijk zijn dat hij niet van rode kool houdt haha.  Verder had ik nog wat aardappelkroketjes gebakken. Alle ingrediënten kwamen weer uit de vriezer.

Veggie burgers

Omdat het dinsdagavond weer bioscoopavond was, aten we buiten de deur. We kozen voor een vegetarische burger bij The Happiness Kitchen in Eindhoven. Ik had een green bean burger en Jordan een quinoa burger. Allebei waren ze erg lekker.

Greenbean Burger Happiness Kitchen

Salades

Woensdagavond hebben we even een snelle hap gehaald bij de supermarkt na het werk. Ik had een maaltijdsalade met couscous en falafel en Jordan had een zalmsalade met stokbrood. Lekker gemakkelijk en toch nog een beetje verantwoord.

Salades

Donderdag hadden we natuurlijk weer de nieuwe weekboodschappen binnen. Omdat de romaine sla die erbij zat eruit zag alsof die toch echt wel als eerste op moest, maakte ik donderdagavond een maaltijdsalade met nectarine, komkommer, tomaat en spekreepjes van De Vegetarische Slager. Voor erbij hadden we Italiaanse bollen.

Macaroni stroganoff

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een pasta. Ik maakte macaroni stroganoff naar een eigen improf-recept. Ik had er champignons, courgette en rode paprika door gedaan. Verder heb ik Al-Andalus kruiden en een groentebouillon blokje door de saus gedaan. De saus was echt heel lekker. Dus waarschijnlijk komt het recept binnenkort op dit blog.

Macaroni Stroganoff

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie