Tainan, Taiwan – Bezienswaardigheden en tips

Eternal Golden Castle, Tainan

Tainan is de oudste stad in Taiwan en was ooit de hoofdstad van het land. De stad is gesticht door VOC en als overblijfsel daarvan zijn er nog oude Nederlandse vestigingen te bezoeken in de stad. Daarnaast zijn er in het centrum van Tainan heel veel tempels. In dit artikel lees je welke bezienswaardigheden wij hebben bezocht in Tainan en tips voor (vegetarische) restaurants in Tainan.

Wat te doen in Tainan? – Fort Zeelandia en Fort Provintia

De eerste bezienswaardigheid die wij bezochten in Tainan was het Fort Zeelandia, ook wel bekend als Fort Anping. Het fort werd in 1624 tot 1634 gebouwd door VOC. Nu zijn er alleen nog wat restanten van over. De grote muur op het terrein is nog van het originele fort. Verder is er een museum met een maquette van het oude fort. Bijzonder detail: de oude muur die je hieronder op de foto ziet is gemaakt van rijst, oesterschelpen en siroop.

Fort Zeelandia en Fort Provincia Tainan, Taiwan

Fort Provintia is het tweede fort dat de VOC bouwde in Tainan. Dit fort is in de 19e eeuw verwoest door een aardbeving. Nu staat er een bouwwerk dat ook wel bekend is als de
Chihkan Tower. Behalve het gebouw zelf, zijn de tuinen ook erg mooi.

Tempels in Tainan

Zoals gezegd, zijn er in Tainan heel veel tempels en de meeste liggen in het oude stadscentrum, vlakbij elkaar. Dus het is erg gemakkelijk om ze allemaal in korte tijd te bezoeken. Wij hebben er vier bezocht.

De eerste was de Guan Gong tempel, ook de God of War temple genoemd. Eén deel van de tempel was in verbouwing, dus we hebben maar een klein stuk gezien.

Vervolgens gingen we naar de Confusius tempel. Dit is een grotere tempel, maar heel sober, zoals altijd bij Confucius tempels.

Tempels Tainan, Taiwan

De volgende tempel was weer echt een kleintje, namelijk de Chen Yonghua tempel. Deze tempel ligt ook een beetje verscholen. Vooral de draken elementen op het dak zijn hier trouwens erg mooi.

Tot slot gingen we naar de Koxinga’s Shrine. Koxinga vocht succesvol tegen de Nederlandse bezetting en verjaagde de Nederlanders uit Taiwan.

Hayashi Deparment Store Tainan

Nadat we ingecheckt hadden in het hotel, besloten we nog even de stad in te gaan. We bezochten de Hayashi Department Store. Dit warenhuis is gebouwd in 1932 en was het eerste warenhuis van Tainan en het tweede van Taiwan. Met vijf verdiepingen was het destijds ook het hoogste gebouw in Tainan, wat meteen ook de reden is dat het flinke beschadigingen heeft opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pas in 2013 werd de Hayashi Department Store weer heropend in zijn huidige vorm.

Hayashi Department Store, Tainan

Onbeperkt (vegan) pizza eten in Tainan

Voor het avondeten had ik zin in pizza en vlakbij ons hotel zat een vestiging van Double Cheese waar we hadden gezien dat ze pizza’s zonder kaas hadden. Ideaal voor Jordan, zodat hij er ook zou kunnen eten. We hadden op Google ook nog twee andere pizzeria’s gevonden, maar die konden we uiteindelijk niet vinden of bestonden niet meer. Dus gingen we toch voor Double Cheese. Het bleek dat je hier onbeperkt pizza’s kan eten voor 289 NTD (ongeveer 9 euro). De pizza’s waren niet van superkwaliteit, maar degene die wij hadden (met alleen groentes), waren nog best goed. Dus we hebben lekker gegeten. In totaal hebben we samen drie pizza’s op.

Vegan Pizza Tainan, Taiwan

Tainan – Dag 2

De volgende dag hadden we niet veel op het programma staan, omdat we al veel gezien hadden in de stad. We wilden nog wel naar het Eternal Golden Castle. Dat lag wel een flink stuk van ons hotel af (ongeveer 6 kilometer), maar omdat we toch de hele dag de tijd hadden, besloten we te gaan lopen. Zo zie je lekker veel van de stad. Uiteindelijk hebben we bijna 18 kilometer gelopen, omdat we onderweg ook nog wat detours hebben genomen om andere dingen te bekijken.

Eternal Golden Castle, Tainan

Het Eternal Golden Castle is gebouwd in 1876 ter verdediging tegen de Japanners. Van het fort is niet heel veel meer over, dus het is meer een ruïne, maar het is zeker nog mooi om te zien.

Tips voor vegetarische restaurants in Tainan

Op de weg terug vanaf het Eternal Golden Castle zagen we op Google Maps per toeval een vegetarisch restaurant staan. Dus besloten daarheen te lopen om te kijk of het wat was om daar te lunchen. Het restaurant heet Gun Mi vegetarian restaurant. We hadden een beetje moeite met de kaart, omdat alles in het Chinees was. Gelukkig was er een aardige medewerkster die Engels sprak en ons hielp met de bestelling. We hebben uiteindelijk een gerecht met tofu, wat groente dumplings en rijst gegeten. Het was allemaal echt heel erg lekker. Dit restaurant is dus zeker een aanrader als je in Tainan bent.

Vegan Lunch, Tainan

Voor het avondeten kozen we een hotpot restaurant dat we de vorige dag al hadden gezien vlakbij ons hotel. Het restaurant heet Hanlin Tea House en ze hebben er verschillende hot pots en noedelgerechten, waaronder een aantal vegetarische. Wij kozen voor een hotpot met Chinese kruidenbouillon en diverse groentes. Het was wel erg veel en we hebben niet alles opgegeten, maar het was zeker heel erg lekker. Qua vegetarisch eten was Tainan dus echt een succes.

Vegetarische hotpot Tainan, Taiwan

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie