Weekoverzicht #13

Javaanse schijf burger - Pasta met lentegroente

Fijne Pasen allemaal! Dit weekend staat natuurlijk voor veel van jullie in het teken van Pasen met gezellige en lekkere ontbijtjes, brunches en diners. Wij hebben zelf vanmiddag ook een paasbrunch. Daarover lees je dus in het weekoverzicht van komende week. De afgelopen week was een week zoals veel anderen. Wel heb ik sinds een tijdje eindelijk weer eens wat gebakken. En natuurlijk heb ik in het weekend weer uitgebreid in de keuken gestaan.

Lekker bakken en freubelen in het weekend

Het begon zaterdag met een gerecht dat wij tijdens de wintersportvakantie in Oostenrijk aten: krautkrapfen. Dit zijn een soort deegrolletjes gevuld met zuurkool. Erg lekker. Dus heb ik ze thuis zelf gemaakt. Ik heb best trots op het resultaat. De spätzle die ik erbij had geserveerd kwam uit een zakje van de Spar in Oostenrijk. Maar dat viel een beetje tegen. De structuur heeft niks met echte zelfgemaakte spätzle te maken, zoals ik die ken uit Oostenrijk. Maar met wat groene pesto erdoor is het toch prima te eten.

Eten weekend wk 13

Omdat de krautkrapfen maken wel wat tijd kost en ik ook nog een appel-cake-taart wilde maken, heb ik zaterdag de hele middag in de keuken gestaan. Het was echt lang geleden dat ik zolang aan het stukken lekker aan het bakken en koken ben geweest. Ik was bijna vergeten hoe fijn dat eigenlijk is. Ik wil dit dus toch echt weer wat vaker gaan doen. De appel-cake-taart was trouwens ook heel lekker. Ik zal het recept hiervoor binnenkort delen op dit blog.

Op zondagavond wilde ik eigenlijk een soort burgers maken met curly fries. Maar ik voelde me die middag niet zo lekker. Dus het leek me beter om voor een iets lichtere maaltijd te gaan. Ik maakte daarom de ramen die ik eigenlijk voor maandag gepland had. Door de Japanse noedelsoep had ik shitakes en paksoi gedaan. En er hoort natuurlijk een eitje bij.

Een gevarieerde week

Al met al was het qua gerechten best een gevarieerde week. De burgers gemaakt van Javaanse schijven op Turks brood, met een tomaten-uiensalsa aten we dus op maandagavond. Voor erbij had ik curly fries van het merk Lamb Weston voor in de Airfryer. De frietjes hadden van mij wel een beetje gekruider gemogen. Maar ze hebben bij Lamb Weston ook een gekruide variant van de curly fries dus die ga ik de volgende keer maar eens proberen.

Javaanse schijf burger - Pasta met lentegroente

Op dinsdagavond aten we een pasta met lentegroente uit de oven. Ik heb hiervoor venkel, groene asperges, peultjes en ui gebruikt. Verder heb ik rode pesto met gemalen pistachenootjes door de pasta gedaan. Het was echt heel lekker. Het recept komt overigens van Albert Heijn.

Meestal maak ik ‘s-avonds na het avondeten nog even een snelle salade om de volgende dag mee te nemen als lunch. Maar daar had ik dinsdagavond geen zin in, dus besloten we woensdagmiddag in de stad te lunchen. We kozen voor een vegetarische pokébowl bij de Down Town Gourmet market. Dit is een kom met sushirijst en verschillende toppings, zoals zeewier (wakame), sojaboontjes (edamame), mango en avocado.

Pokébowl en een leeg bord

‘s-Avonds aten we  Mexicaans. Ik had soft taco’s (gewoon kleine wraps) gemaakt met als vulling Mexicaanse wokgroente met picadillo kruiden, avocado en tomaat. Het was zo lekker dat ik vergeten ben een foto te maken. Vandaar dus het lege bord, want toen dacht ik er pas aan haha.

Op donderdagavond waren we door onze weekboodschappen heen, dus besloten we frietjes te halen.

Frietjes en spruitjes

De nieuwe boodschappen hadden we deze keer op vrijdag laten bezorgen, dus ik had voor vrijdagavond weer volop keuze uit gerechten. Ik kookte spruitjes met rijst, een curry sausje en falafel. Een gemakkelijk en lekker gerecht om het weekend in te luiden.

 

Geef een reactie