Grote Jamin paaseitjes review – 22 smaken!!

Paaseitjes Jamin

Het is dit weekend Pasen en daar horen natuurlijk paaseitjes bij. Zolang als ik me kan herinneren hebben ze bij Jamin al elk jaar een erg groot assortiment aan verschillende smaken. Natuurlijk spelen ze met de smaken ook in op trends, dus er is natuurlijk een eitje met karamel zeezout en eentje met brownie smaak en strawberry cheesecake. In deze blogpost ga ik 22 smaken reviewen. Ja, dat is veel en het vroeg ook best wat doorzetting. Ik heb er meerdere avonden over gedaan om ze allemaal te proeven, want eerlijk gezegd ben ik na 7 eitjes er echt al wel klaar mee.

Paasreep van Tony Chocolonely

Maar eerst wil ik het nog even over een ander stuk Paaschocolade hebben, namelijk de reep van Tony Chocolonely. Deze reep is melkchocolade met citroen en merengue. Ik vond dit een prima reep. Lekkere melkchocolade en de citroen smaak is subtiel. Niet te zuur, maar wel een lekkere frisse touch in de chocolade.

Tony Chocolonely Paasreep

Review paaseitjes van Jamin – 22 smaken!

Nu dus over naar de eitjes van Jamin. Ik zal hier één voor één de smaken behandelen en aan het einde aangeven welke smaken mijn favorieten waren.

Paaseitjes Jamin

 1. Dame blanche wit – Dit is een erg zoet eitje met een vanille-achtige smaak. Niet mijn favoriet. Echt te zoet.
 2. Stroopwafel melk – Hier heb ik hoge verwachtingen van, want ik ben dol op stroopwafels. De eerst bite is veel belovend en zeker lekker, maar ik proef er helemaal geen stroopwafel in. Dus dat valt tegen.
 3. Banana split melk – Oe! Deze ruikt echt heel sterk naar bananenschuimpjes. En zo smaakt het ook bananenschuimpjes met chocolade. Lekker als je er van houdt, denk ik. Maar niet voor mij.
 4. Advocaat puur – Pure chocolade met advocaat vulling vind ik altijd wel lekker. Maar deze valt echt tegen. Het eitje is heel bitter en smaakt meer naar pure chocolade dan naar advocaat.
 5. Stracciatella melk – Ja! Deze vind ik echt heel lekker. Goede zoete, melkige smaak. Maar het proeft niet als stracciatella
 6. Karamel zeezout melk – Ook bij dit eitje heb ik goede hoop en dat wordt gelukkig waar gemaakt. De karamelvulling is heerlijk zacht. Echt heel lekker!
 7. Strawberry cheesecake – Ik weet niet goed wat ik moet verwachten, want ik houd meestal niet van zure-yoghurtachtige smaakjes in chocolade. Gelukkig valt het zure mee. De aardbeien nasmaak is heel lekker.
 8. Aardbei wit – Mwah! Echt een snoepjes-aardbeiensmaak. Beetje chemisch.
 9. Wit suikerspin – Deze is echt heel zoet. Het smaakt alleen niet echt naar suikerspin en het eitje is wit van binnen. Ik had er echt iets anders van verwacht.
 10. Butterscotch melk – Deze vind ik wel lekker. Het eitje smaakt boterig, maar niet te. Precies goed.
 11. Cappuccino melk – Gewoon een eitje met koffiesmaak. Verder niets bijzonders.
 12. Framboos puur – Deze vind ik ook lekker. De frambozensmaak is subtiel en combineert goed met de pure chocolade.
 13. Brownie puur – Als je een heftige brownie smaak verwacht, valt dit eitje tegen. De brownie smaak is heel subtiel, wat ik best fijn vindt, want met 22 eitjes om te eten wil je er niet al te machtige tussen hebben haha.
 14. Marsepein puur – Dit eitje ruikt echt heel erg naar amandelen. Ik heb er meteen zin in! De smaak is te vergelijken met die repen marsepein met chocolade erom die je met Sinterklaas in de supermarkt kunt kopen, maar dan dus met echt goede chocolade.
 15. Piña colada melk – Een tropisch eitje. Bij de eerste bite proef je een subtiele ananassmaak en je bent meteen in tropische sferen. Zeker een aanrader!
 16. Wit knettersuiker – Deze is leuk voor kinderen, maar verder smaakt het gewoon naar witte chocolade. De eitjes zijn blauw van binnen. Het doet een beetje denken aan die witte staafjes smurfenchocolade van vroeger. Die waren trouwens ook met knettersuiker erin.
 17. Kokos melk – Dit eitje ruikt wel naar kokos, maar smaakt er niet naar. Jammer, ik had gehoopt op een Bounty-smaak.
 18. Karamel zeezout puur – Ik vond de melk-variant van dit eitje lekkerder. Het bittere van de pure chocolade overheerst teveel bij de karamel.
 19. Mokka melk – Ook deze valt tegen. De mokka smaak is maar heel licht.
 20. IJsje discodip melk – Dit eitje is gelukkig minder zoet dan verwacht. De crucnh van de discodip is eigenlijk ook wel fijn in een paaseitje. Dus ik ben blij verrast.
 21. Appeltaart melk – Dit is helaas toch weer een tegenvaller. Er zit een vreemde, chemische appeltaartsmaak aan. Echt niet lekker.
 22. Tiramisu wit – Van het afsluitende eitje wordt dan gelukkig wel weer blij. Een lekkere witte chocolade met koffiesmaak. Al doet het met niet echt aan tiramisu denken.

Conclusie Jamin paaseitjes test

Het was een test met ups en downs. Overal vind ik het een beetje tegenvallen. Ik had er gezien de best wel hoge prijs van de Jamin-eitjes meer van verwacht. Toch heb ik wel een paar favorieten in deze ronde. Namelijk: Karamel zeezout melk, Framboos puur en Piña colada melk. Als je van iets vollere smaken houdt, zijn de stracciatella melk en de tiramisu wit ook aan te raden. Maar de andere smaakjes zou ik niet nog eens kopen. Hebben jullie al chocolade eitjes van Jamin geproefd? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. En als je aanraders hebt voor paaseitjes van andere merken, hoor ik het natuurlijk ook graag.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie