Verslag citytrip Parijs – Bezienswaardigheden en tips

Eifeltoren Parijs

Parijs staat behalve als hoofdstad van Parijs en lichtstad, ook bekend als de stad van de liefde. Een mooiere stad voor de eerste citytrip samen met mijn vriend was er dan natuurlijk ook niet te bedenken. Afgelopen weekend hebben we mijn verjaardag gevierd in Disneyland Parijs. Omdat we op vrijdag al heel vroeg vertrokken hadden we van tevoren nog even tijd om Parijs te verkennen. We hebben met de metro even een snelle citytour gemaakt langs de Notre-Dame, de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe met de aangrenzende Champs-Élysées.

Notre-Dame

Onze eerste stop was bij de Notre-Dame. Als kind kende ik deze kerk alleen maar van de film ‘De klokkenluider van de Notre-Dame’, maar het gebouw is natuurlijk nog veel meer dan dat. De verschillende bouwstijlen en de details in het bouwwerk, maken de Notre-Dame tot een indrukwekkende bezienswaardigheid.

Notre Dame, Parijs

Het is zeker de moeite waard om een rondje te lopen om deze kerk. Zo statig als de voorkant (Westzijde) lijkt, met de vele beelden en de rechte vormen, zo speels oogt de achterkant met haar luchtbogen.

Achterkant Notre Dame, Parijs

Tip! Als je aan de achterkant met je gezicht naar de Notre Dame staat, zie je links een bruggetje. Als je dat oversteekt, kom je in een leuk straatje met winkeltjes, bakkertjes en restaurantjes. Zeker de moeite waard om even wat souvenirs aan te schaffen of een hapje te eten.

Eiffeltoren

Wie Parijs zegt, denkt natuurlijk meteen aan de Eiffeltoren. Deze bezienswaardigheid mag je dus absoluut niet missen. Onze tweede stop was dan ook bij de Tour de Eiffel. Deze 324 meter hoge toren van staal is niet alleen indrukwekkend vanwege de hoogte, maar ook de constructie zelf is bewonderenswaardig.

Eifeltoren Parijs

Tip! In 2012 ben ik met een vriendin een weekend in Parijs geweest. We hebben toen ‘s avonds in het donker de Eiffeltoren bezocht. Dat is zeker een aanrader. De toren is dan mooi verlicht en elke avond van negen uur ś avonds tot middernacht gaan de lampen op de Eiffeltoren elke paar minuten knipperen. Zeker iets om even van te genieten met een fles wijn op een picknickkleedje op één van de grasveldjes van het Parc de Champ de Mars dat aan de Eiffeltoren grenst.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een triomfboog die 50 meter hoog is en 45 meter breed. Je kunt ook de binnenkant van de boog van onderaf bewonderen. Omdat de Arc op één van de drukste verkeerspleinen van Parijs staat, is het niet de bedoeling dat je zelf de rotonde oversteekt om er te komen. Er is een ondergrondse voetgangerstunnel aangelegd via welke je onder de Arc de Triomphe uitkomt.

Arc de Triomphe Parijs

Champs-Élysées

Als je dan toch bij de Arc de Triomphe bent, moet je natuurlijk ook even over de Champs-Élysées struinen. Je kijkt je ogen uit op deze grote winkelstraat met de vele merkwinkels. Deze straat is 1910 meter lang en je vind er winkels van Niké, Adidas, en Gap maar ook van automerken zoals Mercedes en Renault.

Na het struinen over de Champys-Élysées vonden wij het tijd om naar ons hotel te gaan om even bij te komen. Daarna zijn we ś avonds alvast even het Disneyland park gaan verkennen. Hierover lees je meer in mijn blogartikel over Disneyland Parijs.

Bonustip Parijs : Het Louvre

Er is in Parijs zoveel te zien dat het natuurlijk onmogelijk is om alles in één dag te doen. Heb je meerdere dagen in Parijs dan raad ik je ook zeker aan om een bezoek te brengen aan het Louvre. Het plein met de Glazen Piramide kent natuurlijk iedereen wel van de film ‘The Da Vinci Code’. Als je eenmaal binnen bent, kom je in een heel groot ondergronds museum.

Louvre Parijs

Het Louvre is zo groot dat het eigenlijk niet te doen is om alles in één dag te bekijken. Toen ik in 2012 met een vriendin in Parijs was hebben we dit museum bezocht. We hebben toen de afdeling met Europese schilders bezocht. Natuurlijk hebben we ook de Mona Lisa in het echt bewonderd. Ondanks dat het, zoals bijna iedereen inmiddels wel weet, maar een heel klein schilderij is, kun het natuurlijk niet maken om deze klassieker niet te bezichtigen als je dan toch in het Louvre bent.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie