Een weekendje Disneyland Parijs – Info en attracties Euro Disney

Kasteel Disneyland Parijs

Eind september ben ik samen met mijn vriend voor het eerst in Disneyland Parijs geweest. Ik had als kind altijd hele grote verwachtingen van het park, omdat klasgenootjes en vriendjes die er geweest waren er altijd in geuren en kleuren over vertelden. Natuurlijk had ik wel verwacht dat het nu veel minder magisch op me zou overkomen dan het op kinderen overkomt, maar toch viel het park een beetje tegen. Ondanks dat hebben we er natuurlijk wel een leuke tijd gehad.

Verwend door de Efteling

Wat mij na het weekend in Euro Disney heel erg is bijgebleven, is hoe een geweldig park de Efteling eigenlijk is. Omdat ik hier als kind al vrijwel elk jaar naar toe ging, ben ik erg verwend op pretparkgebied. In veel attracties in Disneyland Parijs zag ik elementen terug die ik ook ken van de Efteling. Denk bijvoorbeeld aan de attractie van de Pirates of the Caribbean waar veel elementen uit de Fata Morgana in terugkomen.

Mijn favoriete Disneyland Parijs attracties

Maar als je de Efteling niet kent, of deze ervaringen een beetje los kunt laten, is Euro Disney wel echt een mooi park. Het mooist vond ik het roze sprookjeskasteel, de Pirates of the Caribbean en het avontureneiland. We hadden ook graag in de Indiana Jones attractie gewild, maar deze was helaas gesloten.

Sprookjeskasteel

In het sprookjeskasteel zijn verschillende attracties van Euro Disney gevestigd. Zo kun je door vertrekken met beeltenissen van het sprookje Doornroosje heen lopen, het vertrek van de draak bezoeken en kun je in karretjes langs scenes uit Sneeuwwitje en Pinokkio vervoerd worden. Jammer is wel dat het tempo waarin je in de karretjes langs de verschillende elementen gaat heel hoog ligt en dat de sprookjes erbij alleen in het Frans verteld worden. Maar van de buitenkant is het echt een mooi en magisch kasteel.

Kasteel Eurodisney

Pirates of the Caribbean

Dit was de attractie met misschien wel de langste wachttijd. Wij moesten hier bijna anderhalf uur wachten. Maar omdat de rijen zo zijn ingericht dat je bijna de hele tijd in beweging bent, lijkt de wachttijd veel minder lang. Ook krijg je er een lang ritje voor terug. Je zit met een groep mensen in een bootje en vaart langs verschillende Oosterse taferelen. Dit vond ik de mooiste attractie van Euro Disney.

Avontureneiland

Op het Avontureneiland maak je een tocht door grotten, langs watervallen en over loopbruggen die is aangelegd in het park. Deze attractie is vooral bedoeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het mooi om te bewonderen hoe goed dit deel van het park is aangelegd.

Avontureneiland Disneyland Parijs

Star tours

Mijn vriend vond dit de leukste attractie in Disneyland Parijs. Je gaat in een soort simulator en beleeft daarmee een ruimtevlucht.Tijdens het wachten kom je ook langs verschillende elementen uit de Star Wars films en kun je bijvoorbeeld de droids C-3PO en R2-D2. Zeker als je een echte Star Wars fan bent, mag je deze attractie natuurlijk niet missen.

Disney Star Wars

Eten in Disneyland Parijs

Wat de restaurantjes in het Euro Disney park betreft, ben ik niet zo enthousiast. Op de eerste avond in het park waren veel restaurants gesloten, vanwege een theatervoorstelling die er ‘s avonds te zien was. Dit betekende natuurlijk wel dat dezelfde hoeveelheid bezoekers zich verdeeld over de overige restaurantjes en dat het daar veel drukker is dan normaal.

Bij het theater zelf was een soort McDonald’s-achtig fast food restaurant gevestigd. Wij wilden hier gaan eten, omdat we dachten dat het daar wel snel zou gaan en het eten er best lekker uit zag. Eenmaal binnen bleek dat van de zeker twaalf balies er maar drie open waren. Dit betekende dus hele lange rijen. Ook was het fast food niet echt fast, want we hebben 20 minuten staan wachten en daarin zijn misschien 8 mensen geholpen. Dit was dus echt slecht georganiseerd.

Tips voor restaurants in Euro Disney

Wij gingen hier natuurlijk niet op wachten en besloten een restaurant uit te zoeken op het paviljoen voor het park. We zijn uiteindelijk terecht gekomen bij Planet Hollywood. Dit is voor filmliefhebbers een echte aanrader. Je kunt hier allerlei rekwisieten uit films bewonderen terwijl je zit te eten. Daarnaast gaat de bediening heel snel en zijn de burgers erg lekker.

Planet Hollywood Disneyland Parijs

De dagen daarna hebben we ons voor het avondeten ook tot het paviljoen gewend, omdat nog steeds veel restaurantjes op het park zelf gesloten waren. Op zaterdag hebben we gegeten in ridderachtige sferen in King Ludwig’s Castle. Dit is voor mij het leukste restaurant waar we dit weekend hebben gegeten. Het restaurant is van binnen echt ingericht als een kasteel en de gerechten op de kaart zijn heel divers. We hebben gekozen voor een gerecht met verschillende soorten vlees dat werd geserveerd op een bed van zuurkool met aardappels. Dit is zeker een fijne afwisseling tussen alle vette happen die je op het park kunt krijgen.

De laatste dag hebben we wat vroeger gegeten, omdat we om half zeven al in de Thalys naar huis moesten zitten. We hebben toen gegeten in het Rainforest Café gegeten. Ook dit restaurant is heel erg leuk ingericht. Je hebt echt het gevoel in een regenwoud te zitten en om de paar minuten wordt er een onweersbui gesimuleerd en soms hoor je de olifanten tetteren. Ook dit is dus weer echt een aanrader.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie