Vegetarische kroketten uit de Airfryer

Champignonkroketten uit de Airfryer

Het afgelopen weekend maakte ik voor het eerst zelf kroketten. En dan ook nog uit de Airfryer. Ik vond het dus best wel spannend of ze goed zouden lukken. Maar ik ben erg blij met het resultaat.

De champignonkroketten waren in elk geval erg smakelijk en het korstje is ook best aardig gelukt als ik het vergelijk met groentekroketten uit de supermarkt en hoe die uit de Airfryer komen. Ik ga volgende keer één dingetje anders doen, maar daar kom ik straks nog op. Eerst deel ik even het recept met jullie.

Ingrediënten voor champignonkroketten uit de Airfryer

Voor 6 kleine kroketten heb je nodig

 • 100 gram Champignons
 • Een kwart ui
 • 20 gram plantaardige boter
 • 300 ml sojamelk
 • 1 ei
 • 50 gram paneermeel
 • 50 gram bloem

Ingrediënten voor vegetarische kroketten

Vegetarische champignonkroketten uit de Airfryer maken

 1. Begin met het snipperen van de ui en snijd de champignons fijn.
 2. Smelt vervolgens de boter in een steelpan en bak hierin de ui en champignons ongeveer 5 minuten.
 3. Warm de sojamelk op en voeg deze beetje bij beetje aan het champignonmengsel toe. Roer steeds tot de sojamelk volledig is opgenomen en de ragout wat dikker wordt voor je het volgende beetje toevoegt.
 4. Als het mengsel uiteindelijk dik genoeg is en je alle sojamelk hebt toegevoegd, breng je de ragout nog een beetje op smaak met zout en peper.
 5. Laat de ragout nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Langer mag natuurlijk ook.
 6. Om de kroketten te paneren zet je drie diepe borden klaar. Eentje met bloem, eentje met een losgeklopt ei en de laatste met de paneermeel.
 7. Neem steeds een eetlepel van de ragout. Vorm deze tot een mooi, stevig rolletje en rol het achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Zorg dat de kroketten rondom volledig bedekt zijn met een flinke laag paneermeel.
 8. Leg de kroketten als ze gepaneerd zijn in het mandje van de Airfryer en ga door tot de vulling op is.
 9. Verwarm de Airfryer op 200 graden en bak als deze voorverwarmd is de kroketten in 8 minuten gaar.

Vegetarische kroketten uit de Airfryer

Smullen maar!

Voor de volgende keer

Mijn champignonkroketten waren trouwens allemaal gebarsten tijdens het bakken. Maar dat gebeurt als ik de groentekroketten van Kwekkeboom in de Airfryer doe eigenlijk ook altijd. Alleen vond ik het bij deze kroketten wel heel erg. Gelukkig smaakten ze er niet minder om haha. Later kwam ik erachter dat het paneerlaagje waarschijnlijk beter was geworden als ik de ragout met natte handen had gerold tot kroketjes, zodat ze de ragout goed glad was aan de buitenkant voor het paneren. Dus dat ga ik de volgende keer proberen. En hopelijk worden ze dan nog beter. Keep you posted!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie