Vegan pancakes met appelmoes

Vegan American Pancakes

Pancakes als lunch is natuurlijk gewoon heel lekker en vooral Jordan maak ik er erg blij mij. Laatst besloot ik deze american pancakes te maken met appelmoes door het beslag. Het resultaat is erg lekker en het is best snel te maken.

Pancakes vegan maken, zonder melk of ei

Vegan pancakes of vegan pannenkoeken maken kan op verschillende manieren. Je kunt de melk in het beslag meestal heel gemakkelijk vervangen door sojamelk, amandelmelk of een andere plantaardige soort melk. In dit recept voor vegan american pancakes koos ik voor amandelmelk. Daarnaast moet je natuurlijk het ei nog vervangen. Bij gewone pannenkoeken laat ik dat vaak gewoon weg. Maar omdat het bij pancakes de bedoeling is dat ze wat luchtiger en dikker worden, is het wel handig om het ei te vervangen. Ik koos deze keer voor appelmoes door het beslag van de pancakes.

Ingrediënten voor vegan pancakes

Voor 10 tot 12 pancakes heb je nodig:

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram appelmoes (liefst zonder toegevoegde suikers)
  • 300 ml amandelmelk
  • Vegan margarine of plantaardige olie om in te bakken

Deze ingrediënten zijn voor het basisrecept. Ik deed voor de variatie nog twee centimeter gember (fijngesneden) erdoor en bakte wat blauwe bessen mee in de pancakes. Verder serveerde ik er gebakken appel bij. Natuurlijk kun je zelf variëren met extra ingrediënten en toppings die je zelf wilt.

Vegan American Pancakes

Recept voor vegan pancakes – Bereiding

Je begint natuurlijk met het mengen van het beslag. Meng hiervoor in een kom het bakmeel, de appelmoes en amandelmelk tot een glad beslag. Als het beslag nog te dik is, kun je wat extra amandelmelk toevoegen. Wil je net als ik gemberpancakes maken, dan doe je ook de fijngesneden gember meteen door het beslag.

Verhit vervolgens in een koekenpan wat vegan margarine of plantaardige olie. Als de pan heet genoeg is, kun je het beslag erin scheppen. Ik gebruik ongeveer 3 tot 4 eetlepels beslag per pancake.

Wil je blauwe bessen meebakken in de pancakes? Druk ze dan meteen in het beslag zodra je het in koekenpan hebt geschept.

Als de onderkant van de pancakes goed gaar is, draai je ze om en bak je ze nog een minuut.

Herhaal dit tot je beslag op is.

Tip! Om de pancakes warm te houden terwijl ik de rest bak, zet ik ze op een bord in de oven, die ik op 80 graden heb voorverwarmd.

Serveer de pancakes op een stapeltje per bord en geef er eventueel nog wat gebakken appel bij. Andere lekkere toppings zijn bijvoorbeeld banaan, pindakaas of chococladepasta.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.