Keukenneusje’s eetoverzicht #2 – 2022

Quinoa salade week 2 2022

Deze week was ik lekker op stoom met gerechten met veel groentes in het weekmenu. Op zaterdagavond aten we vegan schoarma van tempeh, met frietjes en pitabroodjes erbij. Nog een gerecht met niet per se heel veel groente, maar ik deed er extra veel sla bij om het toch zo gezond mogelijk te houden.

Quinoa en pokébowl

Quinoasalade - week 2 - 2022

Zondagavond hadden we wel een heel groenterijk gerecht. Ik maakte quinoa met spinazie, komkommer, granaatappelpitjes en koriander. We aten er nog wat falafel bij.

Pokebowl - week 2 - 2022

De lijn met gezonde gerechten liep doordeweeks gewoon door. We aten op maandagavond een pokébowl met sojabonen, komkommer, avocado, wortel, mango, tofu en zeewier. Lekker en gezond.

Curry en Mexicaanse bowl

Curry - week 2 - 2022

De gerechten van zondag en maandag waren koud of lauwwarm. Dus op dinsdagavond was het wel weer eens tijd voor een echt warm gerecht als avondeten. Ik maakte een curry met aubergine, courgette en koriander. We hadden nog wat falafel over van zondag. Dus die aten we er ook bij.

Mexicaanse bowl - week 2 - 2022

Op woensdagavond aten we weer een bowl met allerlei verschillende dingetjes. Ik maakte een Mexicaanse bowl met zwarte rijst, zoete aardappel, wortel, avocado, rode paprika, kidneybonen en mango. Maar we aten er ook iets minder gezonds bij, namelijk tortillachipjes.

Bami en salade

Bami - week 2 - 2022

Ik had op donderdag nog een prei over in de koelkast die op moest en wortels. Dus ik besloot bami te maken met deze groentes erdoor. Verder aten we er nog wat plakjes komkommer bij en gebakken tofu, die ik had gemarineerd in ketjap, sojasaus en sambal. Een lekker combinatie.

Groene salade - week 2 - 2022

We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een salade. Deze inspireerde ik op de Green Genius salade die je kunt kopen bij Albert Heijn. In deze salade zitten couscous, broccoli, sojabonen, kikkererwten, groene appel, komkommer, gele paprika en een dressing met gember en kurkuma. We aten er ook nog stokbrood bij.

Met deze eetweek, met heel veel groentes in de gerechten, ben ik dus heel erg tevreden. Bovendien heeft het ook veel kleurrijke foto’s opgeleverd. Een weekmenu om blij van te worden, dus. Hopelijk ziet het weekmenu van volgende week er weer zo mooi uit.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.