Boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten

Boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten

Eigenlijk ben ik niet per sé van goede voornemens per 1 januari. Het is namelijk best random om juist op die dag te wachten met goede, nieuwe gewoontes. Gewoon lekker direct starten zodra het voornemen bij me opkomt, is eigenlijk wat ik meestal doe. Nu kwam het toevallig zo uit dat ik me voor 2022 heb voorgenomen om meer maaltijdsalades te eten. Dit komt namelijk doordat ik na de feestdagen wat meer groentes in onze menu’s wilde verwerken en salades zijn hier ideaal voor. En vaak zijn ze ook nog heel gemakkelijk te maken. Dus ja, waarom eten we niet vaker gewoon een salade? Dat vroeg ik me dus ook af. Dus ik ga nu proberen elke week minstens één maaltijdsalade als avondgerecht te eten. En ik heb meteen een heel lekkere ontdekking gedaan: boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten.

Ingrediënten voor boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 150 gram boerenkool
  • Een blik kikkererwten van 200 gram
  • 1 theelepel baharat kruiden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Een flinke hand rozijnen
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • Een kwart komkommer
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel extra vergine

Eventueel stokbrood om bij de salade te serveren.

Boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten maken – Bereiding

We beginnen met de kikkererwten, omdat die nog even moeten roosteren in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat vervolgens de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Meng de kikkererwten met de zonnebloemolie en de baharat kruiden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar. Roer ze halverwege de baktijd nog een keer door.

Ondertussen gaan we de rest van de salade bereiden. Doe de boerenkool in een grote kom en doe de appelazijn en olijfolie erbij. Masseer de olie en azijn met je handen in de boerenkool. Hierdoor wordt de kool wat zachter. Zet de kom opzij om de azijn en olie nog wat meer te laten intrekken.

Doe de rozijnen in een kommetje met heet water en laat ze 5 minuten wellen. Daarna kun je ze afgieten en door de boerenkoolsalade mengen.

Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze ook toe aan de salade.

Roer daarna nog de granaatappelpitjes door de boerenkoolsalade.

Zodra de kikkererwten klaar zijn, haal je ze uit de oven en meng je deze tot slot ook door de salade. De boerenkoolsalade is nu klaar om direct te serveren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.