Keukenneusje’s eetoverzicht #1 – 2022

Nasi met witte kool - week 1 - 2022

Voor de eerste weken van het nieuwe jaar heb ik me voorgenomen om meer groente toe te voegen aan de gerechten die we eten. We eten al best gezond, maar met de decembermaand achter de rug en het wat minder gezonde eten daarin, was het wel goed om even wat strenger te zijn. Al zal komende week eigenlijk nog wat beter zijn qua hoeveelheid groente.

Pannenkoeken en nasi

Ik startte nog niet meteen op 1 januari met veel groente eten. Die dag aten we namelijk volkoren pannenkoeken, met gebakken appeltjes. Een gerecht zonder groente, maar niet heel ongezond door de keuze voor volkoren pannenkoeken en omdat ik de appeltjes niet schil als ik ze bak.

Nasi met witte kool - Week 1 -2022

Op zondagavond maakte ik nasi met witte kool erdoor. Voor erbij had ik nog wat extra groente in de vorm van wat komkommer en atjar.

Pasta, friet en burgertjes

Pasta - week 1 -2022

We aten maandagavond een lekkere volkorenpasta met spinazie, haverroom en vegan pesto. Daar aten we ook nog wat stokbrood en sla bij.

Dinsdagavond was wel een wat minder gezonde avond. We haalden namelijk frietjes bij de friettent in het dorp.

Burgertjes en aardappeltjes

Op woensdagavond maakte ik minihamburgertjes met sla, komkommer en gebakken ui. We aten er ook nog wat gebakken aardappeltjes bij.

Restjes en salade

We hadden van zondagavond nog wat nasi over. Die bakte ik donderdagavond en deed er nog wat paksoi door. We aten er falafel bij. Helaas ben ik vergeten een foto te maken daarvan.

Boerenkoolsalade met geroorsterde kikkererwten

Op vrijdagavond zat ik qua hoeveelheid groente ‘lekker op de rit’. Ik maakte namelijk een boerenkool salade met geroosterde kikkererwten, granaatappelpitjes, rode kool kiemen, komkommer en rozijnen. Lekker en gezond. We aten er ook nog wat stokbrood bij.

Zoals gezegd, staan op het komende weekmenu nog wat meer groente. Maar daarover lees je dus volgende week meer.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.