Vega(n) opties bij fastfoodketens – Review

Big Vegan vs Veggie King

Er komen in Nederland niet alleen steeds meer fastfoodketens uit Amerika over, maar ze hebben ook steeds meer vegan opties. In deze blogpost ga ik voor jullie de vegan opties van de verschillende ketens reviewen. Ik begin vandaag met de opties die ik de laatste tijd al heb uitgeprobeerd en ik zal dit artikel in de loop der tijd uitbreiden.

Big Vegan vs Veggie King

Het idee voor deze blogpost begon eigenlijk met het idee om de vegan burger van McDonalds, de Big Vegan te vergelijken met de vegan burger van Burger King. We waren in Düsseldorf en daar hadden ze bij de McDonalds de Big Vegan. Helaas had de Burger King in Düsseldorf (nog) geen vegan burger. Het dichtst bij in de buurt kwam de Veggie King burger. Dus hebben we die uitgeprobeerd. Deze burger is vegetarisch, maar als je ‘m zonder saus bestelt is hij helemaal vegan.

Big Vegan Mc Donalds Düsseldorf

Big Vegan McDonalds Review

Maar goed, terug naar de Big Vegan van McDonalds. Toen we deze burger kregen en ik het doosje openmaakte, was ik blij verrast. De burger ziet er echt heel goed uit. En bij de eerste hap was ik nog enthousiaster: deze burger ken ik! Voor de Big Vegan gebruiken ze namelijk The Incredible Burger van Garden Gourmet (Nestlé). En zoals jullie misschien wel eerder hebben gelezen in deze blogpost, vind ik deze burger echt heel lekker. 

Verder is burger goed van structuur. Het broodje is voor een fastfood burger ook helemaal prima en de sla en tomaat op de burger zijn knapperig. Dus ik ben heel blij.

Veggie King Burger King

Veggie King Burger King Review

De Veggie King is een heel ander soort burger. Het is namelijk een groenteburger die is gefrituurd. Het lijkt een beetje op de groenteburger van Iglo. Qua smaak en structuur is het een prima burger en ook hier zijn het broodje en de toppings prima in orde. Echter dat de burger gefrituurd is, vind ik persoonlijk minder. Hierdoor is hij vettiger en daar houd ik gewoon niet zo van. Ik zal ‘m niet zo snel nog een keer bestellen.

Het is dan ook niet heel verrassend dat de Big Vegan van McDonalds voor mij absoluut de winnaar is hier. Maar ik moet ook toegeven dat ik deze vergelijking niet helemaal eerlijk vond.

Burger King heeft in Amerika wel een vegan burger, The Impossible Whopper, op het menu staan. Deze eigenlijk meer te vergelijken met de Big Vegan. Zodra die in Nederland of een land waar ik toevallig op dat moment ben beschikbaar is, zal ik ‘m natuurlijk hier toevoegen. En mijn keuze heroverwegen.

Veggie sandwich Five Guys

Vegetarisch bij Five Guys

Behalve McDonalds en Burger King is er eigenlijk nog maar één fastfoodketen waar ik een vegetarische optie heb geprobeerd. En dat is Five Guys. Ze hebben helaas geen vegetarische burger, wat ik overigens echt heel stom vind, want je bent tenslotte een burgerketen. Maar goed, ze hebben als vegetarische optie een broodje met verschillende groentes. Toen Five Guys net open was in Eindhoven, heb ik dit broodje besteld en het was helaas echt een tegenvaller. Het broodje is kleffig en de gebakken groente zijn niet veel bijzonders. Ze hebben ook niet de moeite gedaan om het een beetje te kruiden of er een sausje op te doen. Ik weet dat ik hiermee misschien heel zuur klink, maar ik vind echt dat je tegenwoordig echt wel met iets beters kan komen voor vegetariërs. 

Wat kun je nog meer verwachten?

Toch ga ik dapper door. Ik was door de Big Vegan namelijk blij verrast. Dat is echt een bewijs dat het wel degelijk kan om als fastfoodrestaurant een goede vega(n) optie neer te zetten. Behalve The Impossible Whopper kun je hier binnenkort hopelijk ook een review van de vegaproducten van KFC verwachten. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.