Pompoenkoekjes met pumpkin spice

Pompoenkoekjes met pumpkin spice kruiden

Met Halloween voor de deur is het natuurlijk ook weer de tijd van pompoenen en pumpkin spice kruiden. Een mooie combinatie om te verwerken in koekjes leek mij. Daarom besloot ik vorige week deze herfstige koekjes te bakken. Door de pompoenpuree zijn het wel zachte koekjes, een beetje zoals taaitaai. Verder zijn ze heerlijk kruidig. Ideaal voor deze tijd van het jaar.

Ingrediënten voor pompoenkoekjes

Voor 10 tot 12 koekjes heb je nodig:

  • 225 gram pompoen (om straks puree van te maken)
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels pumpkin spice (zie het recept onderaan deze lijst met ingrediënten)
  • 50 gram plantaardige boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 eieren

Maak je eigen pumpkin spice kruidenmix

Om je eigen potje pumpkin spice kruiden te maken, meng je de volgende hoeveelheden kruiden door elkaar: 6 theelepels kaneel, 3 theelepels gemberpoeder, 1 tot 2 theelepels kruidnagel (afhankelijk van hoe sterk je deze smaak in je mix wilt), 1,5 theelepel piment en een halve theelepel nootmuskaat.

Pompoenkoekjes met pumpkin spice kruiden

Pompoen pumpkin spice koekjes maken – Bereiding

We beginnen met het maken van de pompoenpuree. Hiervoor kook je de geschilde en in blokjes gesneden pompoen en deze kook je 10 minuten in kokend water. Giet daarna de pompoenblokjes af en pureer ze met een staafmixer tot een gladde puree. Meng er tot slot nog de vanillesuiker door en zet het apart om af te koelen.

Verwarm nu de oven voor op 160 graden.

Neem vervolgens een kom en meng hierin de bloem, bakpoeder en pumpkin spice kruiden door elkaar. 

In een andere kom meng je de boter met de basterdsuiker tot glad geheel. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe.

Spatel dit mengsel door je bloemmengsel tot je een mooi beslag krijgt.

Schep steeds met twee natte eetlepels een bolletje van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bollen om te rijzen in de oven. Anders komen de koeken aan elkaar vast te zitten. Ik moest in twee rondes de koekjes bakken, omdat het niet allemaal in één keer op de bakplaat paste.

Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten in de oven gaar.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Ze moeten namelijk nog even uitharden, want als ze uit de oven komen zijn de koeken nog zacht. 

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie