Vegan mosterdsoep met prei

Vegan mosterdsoep

Een lekker pittige mosterdsoep met prei erdoor. Dat is toch wel één van mijn favoriete soepen. Vroeger deed ik er ook altijd spekjes door, maar tegenwoordig natuurlijk niet meer. En ik kan je vertellen, je mist er eigenlijk ook helemaal niks aan :-). In dit recept voor vegan mosterdsoep met prei gebruik ik in plaats van room de haverroom van Oat.ly. De soep is dus helemaal lactosevrij én vegan.

Ingrediënten voor mosterdsoep met prei

Voor een liter soep heb je nodig:

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml haverroom van Oat.ly. Je kunt natuurlijk ook andere soorten vegan room gebruiken.
  • 3 – 4 eetlepels grove mosterd (Ik houd van een wat sterkere mosterdsoep, dus ik kies voor 4 eetlepels).

Tip! Wil je toch heel graag ‘spekjes’ in deze soep gebruiken, dan zijn er ook verschillende soorten vegan spekjes te koop in de supermarkt. Deze kun je ook lekker hard bakken en in deze vegan mosterdsoep verwerken, voor een extra krokantje.

Vegan mosterdsoep

Vegan mosterdsoep met prei maken

Ik begin bij een recept eigenlijk altijd met al het snijwerk. Dus nu ook weer. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de prei in ringen.

Belangrijk! In prei zit bijna altijd zand. Was de ringen dus nog even goed in een vergiet vóór je ze gebruikt.

Verhit in een soeppan een beetje olie en fruit hierin de ui en de knoflook aan.

Voeg vervolgens de bouillon en prei (houd eventueel nog wat ringen achter voor de garnering) toe en laat die tien minuten doorkoken.

Meng er na het koken de haverroom en mosterd door en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.

Warm de soep indien nodig nog even extra op.

Serveertip! Bij het serveren van de soep kun je er eventueel nog wat achtergehouden preiringen overheen strooien. Een beetje peterselie is eventueel ook lekker als garnering.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.