Vegan matcha iced latte

Vegan matcha iced latte

Op warme dagen zijn verkoelende drankjes altijd welkom. Eén van mijn favorieten is een matcha iced latte. Natuurlijk maak ik die vegan, dus met plantaardige melk.

Wat heb je nodig voor een matcha iced latte?

Per persoon heb je nodig:

  • 50 ml koud water
  • 1 theelepel matchapoeder*
  • 250 ml plantaardige melk (ik vind amandelmelk hierbij het lekkerst, maar sojamelk of havermelk kan ook prima)
  • Ijsklontjes (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe koud je de matcha iced latte wilt hebben. Ik gebruik meestal 5 of 6 kleine ijsblokjes, maar Jordan doet er rustig 10 of meer in).

*Let op! Kies matchapoeder van een goede kwaliteit. Dit maakt veel verschil in de smaak. Je hebt in de toko’s bijvoorbeeld ook goedkopere varianten, maar die zijn dan vermengd met bijvoorbeeld suiker en hebben een minder sterke smaak. Ik gebruik bijvoorbeeld deze van Amazing Oriental of deze van De Notenshop.

Vegan matcha iced latte maken

Een matcha iced latte maken is heel eenvoudig. Doe eerst het matchapoeder in het glas en schenk hier het koude water bij. Nu moet je het goed mengen, totdat de matcha goed is opgelost. Dit kan met een kleine garde of een lange dessertlepel.

Voeg als de matcha goed gemengd is de ijsblokjes toe en giet er de plantaardige melk overheen. Nu moet je nog even goed roeren tot de matcha weer goed is gemengd met de rest. Ik doe dit meestal gewoon met het metalen rietje dat ik gebruik om de vegan matcha iced latte te drinken.

Proost en geniet van je verfrissende drankje!

Voor meer verfrissende drankjes, bekijk ook mijn recept voor zelfgemaakte perzikijsthee of Oreo milkshakes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.