Homemade perzikijsthee van zelfgemaakte perzikensiroop

Homemade perzikenijsthee

Met het warme zomerse weer wil ik soms ook wel eens wat anders drinken overdag dan gewoon water of thee, maar ik wil dan niet meteen naar frisdranken uit de supermarkt grijpen. Zelf ijsthee maken is dan ideaal. Omdat ik nog wilde perziken in huis had, besloot ik deze te gebruiken. Ik had een keer op YouTube gezien dat je daar ijsthee mee kan maken als je ze eerst inkookt en er een soort siroop van maakt. Dit heb ik dus gedaan. Het resultaat was erg lekker.

Ingrediënten voor zelfgemaakte perzikenijsthee

Met de siroop kon ik ongeveer 3 liter ijsthee maken. Omdat je de siroop ongeveer 5 dagen kunt bewaren in de koelkast, kun je er dus gemakkelijk een paar keer een fles van 1 liter mee vullen.

Voor de siroop heb je nodig:

  • 2 wilde perziken in plakjes gesneden (gewone perziken kan ook)
  • 75 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker (optioneel, als je liever geen vanillesmaak erdoorheen wilt, kun je dit ook weglaten)
  • 2 theelepels citroensap
  • 125 mililiter water

Om er vervolgens thee mee te maken:

  • 1 liter gekookt water (koud water kan ook, maar dan moet je de thee een hele nacht laten trekken)
  • 4 theelepels losse groene thee of 2 twee theezakjes (ik ben geen fan van zwarte thee, maar dat kun je natuurlijk ook gebruiken en met rooibos thee is het ook erg lekker)
  • IJsblokjes

Homemade perzikenijsthee – siroop maken

Je kunt alvast de thee zetten met het gekookte water en de thee die je hebt gekozen. Zo kan dit alvast wat afkoelen voordat je er straks de siroop door gaat doen.

Om de siroop te maken breng je in een steelpannetje het water, met de suiker, citroensap en de plakjes perzik aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laar het 2 tot 3 minuten pruttelen, totdat de suiker gesmolten is en goed is opgelost.

Vervolgens haal je de pan met de siroop van het vuur en laat je dit nog 30 minuten afkoelen. Daarna kun je de siroop met de perziken in een weckpot gieten en nog 5 dagen bewaren in de koelkast.

Zelfgemaakte perzikenijsthee maken – Bereiding

Voeg ongeveer 10 eetlepels van de perzikensiroop toe aan de thee die je hebt gezet. Roer dit goed door en laat de ijsthee in de koelkast verder afkoelen tot de gewenste temperatuur.

Als de perzikenijsthee helemaal klaar is afgekoeld kun je ‘m serveren in de glazen met wat ijsblokjes erin.

Homemade perzikenijsthee

Genieten maar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.