Recept voor vegan chaikoekjes

Chaikoekjes

Pas geleden kocht ik chaikruiden bij Dille & Kamille om zelf chai latte’s mee te maken, maar het leek me ook een heerlijk ingrediënt voor koekjes. En dat bleek zeker waar te zijn. Ze zijn wat scherper van smaak dan deze gemberkoekjes, maar geven een lekker verwarmend gevoel in je keel als nasmaak. Na de gemberkoekjes, zijn deze mijn favoriet.

Ingrediënten voor vegan koekjes met chaikruiden

  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram plantaardige margarine
  • 5 gram chaikruiden (je kunt wat minder kruiden door het deeg doen als je een wat minder scherpe smaak aan de koekjes wilt geven)
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een snufje zout
Vegan chai koekjes

Vegan chaikoekjes maken – Bereiding

Om het deeg te maken, snijd je eerst de margarine in blokjes. Dit meng je in een keukenmachine met de suiker. Niet te lang mengen, want het mag niet luchtig worden.

Vervolgens meng je in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en chaikruiden.

Voeg het bloemmengsel toe aan de margarine en de suiker en meng dit tot een deeg. Ook dit doe ik met een keukenmachine omdat er in de chaikruiden ook kurkuma zit en dit anders erg afgeeft op je handen. Wil je het deeg toch met je handen kneden, dan adviseer ik je handschoentjes te gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor het uitrollen van het deeg leg ik een siliconebakmatje op het aanrecht, zodat de kurkuma in het deeg niet kan afgeven op het aanrecht. Je kunt ook een laagje verhoudfolie als onderlaag gebruiken.

Doe wat bloem op de ondergrond en op je deegroller en rol het deeg uit tot een plaat van ongeveer 2 centimeter dik. Steek hier met een vorm de koekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Houd voldoende ruimte tussen de koekjes, zodat ze nog kunnen rijzen tijdens het bakken.

Bak de chaikoekjes 15 minuten in de oven. Laat ze daarna nog even afkoelen en hard worden op een rooster.

Smullen maar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.