Vegan curry laksa recept

Vegan curry laksa

Laksa uit Maleisië is volgens Lonely Planet één van de lekkerste gerechten ter wereld. Het staat op nummer 2 van hun Ultimate Eats’s lijst. En laat ik nou net dol zijn op curries. Dus toen ik dit gerecht zag het boek van Lonely Planet, wist ik meteen dat ik hier een vegan variant van wilde maken. Dit is ook meteen de eerste keer dat ik zelf een currypasta heb gemaakt en dat is gemakkelijker dan ik dacht. Dat ga ik dus zeker vaker doen.

Wat ik ook vaker ga doen is curry laksa, want het was echt heerlijk!! Dit recept vind ik dus echt een aanrader.

Ingrediënten voor vegan curry laksa

Voor 4 personen heb je nodig:

Voor de curry pasta

  • 10 gram korianderzaad
  • 2,5 gram komijnzaad
  • 3 cm kurkuma wortel (geschild en in stukjes gesneden)
  • 3 cm gember (geschild en in stukjes gesneden)
  • 2,5 gram cayennepeper
  • 1 steel citroengras
  • 10 gram ongezouten cashewnoten
  • Een flinke hand korianderblaadjes
  • 5 ml limoensap

Voor de curry

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 500 gram tofu
  • 200 gram gesneden wortel
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 180 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 100 gram spinazie (fijngehakt)
  • Koriander- en muntblaadjes naar smaak, voor de garnering

Vegan laksa curry maken – Bereiding

Laat de cashewnoten eerst 15 minuten weken in lauwwarm water.

En als je niet de gemalen versie van het koriander- en komijnzaad gebruikt, moet je deze eerst even een beetje roosteren in een koekenpan tot het begint te geuren.

Doe vervolgens alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine of blender en meng het tot een glad geheel. Voeg indien nog max 5 ml water toe.

Je kunt de currypasta nu tot een week bewaren in de koelkast. Ik had dus expres wat extra’s gemaakt, zodat ik er later in de week nog een curry mee kon maken.

Laksa curry pasta

Laat de tofu goed uitlekken, dep deze droog en snijd in blokjes. Snijd ook de wortel in blokjes.

Verhit de olie in de hapjespan of wok en bak hierin de currypasta ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de tofu toe en bak deze 2 minuten mee.

Doe daarna de wortel, bouillon en kokosmelk erbij. Goed roeren en aan de kook laten komen.

Vervolgens voeg je de noedels toe en laat je het geheel op middelhoog vuur 10 minuten sudderen. Doe dit met de deksel op de pan.

Roer tot slot de spinazie erdoor en verwarm het mee tot deze mooi geslonken is.

Verdeel de laksa curry over 4 kommen en strooi er ter garnering wat muntblaadjes en korianderblaadjes overheen.

Vegan curry laksa

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie