Keukenneusje’s eetoverzicht #1 – 2019

Header week 1 2019

Een nieuw jaar met nieuwe voornemens. En dat begint natuurlijk altijd met de het plan om na het vele eten tijdens feestdagen weer op de gezonde toer te gaan. De laatste dagen ben ik weer mooi op de goede weg. Maar rond oud- en nieuw hebben we nog even wat minder gezond gedaan.

Lichte maaltijden in het weekend

Het afgelopen weekend ging ik gelukkig wel voor lichtere maaltijden. Zo maakte ik twee keer een wok gerecht. Eentje met rijst, Oosterse wokgroente en een eigen gemaakt sausje van ketjap, sojasaus, gembersiroop en sesamolie.Erg lekker, maar ik ben wel vergeten een foto te maken. Zondag besloot ik voor een wokgerecht met curry te gaan. We hadden nog een beetje currypasta in de koelkast, dus dat maakte ik op en ik bakte er Chinese wokgroente bij en gele rijst.

Wok weekend

Oud- en nieuw lekkers

En toen was het Oudejaarsavond. We vierden het bij vrienden en besloten lekker gemakkelijk pizza’s te bestellen. We gingen voor de Domino’s. Ik koos de vegan spicy pizza met extra pepers, omdat ik m de vorige keer niet zo heel pittig vond. Nou…dat zat deze keer dus wel goed haha. Stiekem vond ik het eigenlijk net een beetje te pittig. Jordan had denk ik een betere keuze. Hij koos een vegan margerita pizza met extra vegan kaas, spinazie en champignons. Dat zag er echt goed uit en was ook heel lekker volgens hem.

Pizza oudjaar

Op Nieuwsjaardag hield ik ook niet heel gezond qua eten.  Mijn goede voornemens heb ik dus bewaard voor de 2 januari haha. Als lunch had ik nog oliebollen die over waren en als avondeten hadden we frietjes en vegetarische frikandellen en kroketten van Beckers die we nog in de vriezer hadden.

Oliebollen en friet met Nieuwjaar

Gezond het nieuwe jaar in

Gelukkig heb ik dus de laatste dagen wel weer netjes gezonde maaltijden gekookt en ik merk dat ik me daar toch ook wel een stuk prettiger bij voel. We waren woensdagavond langs de toko gegaan voor een nieuwe voorraad Oosterse boodschappen. Ik kocht er Shanghai paksoi die ik meteen die avond bakte met wat rijst en falafel erbij. En ik maakte een klein beetje kerriesaus.

Paksoi, pasta en Mexicaans

Donderdagavond ging ik voor een pasta op een bedje van veldsla. De pastasaus bestond uit champignons, sojaroom en basilicum. Echt heel lekker.

We sloten deze eerste eetweek van 2019 af met een Mexicaanse maaltijd. Het werd een bowl met meergranenrijst, Mexicaanse wokgroente, guacamole, een paar tortillachipsjes en een tomatensalsa. Zeg nou zelf, van zo’n kleurrijk gerecht, wordt je toch meteen vrolijk? En het is nog healthy en lekker ook.

Al met al ben ik 2019 dus echt met een goed gevoel begonnen qua eten. Nu deze lijn nog doorzetten, maar dat gaat met alle eetplannen die ik heb voor januari sowieso wel goed komen, denk ik.

Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar en een fijne zondag toegewenst!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.