Keukenneusje blikt vooruit – Mijn plannen voor 2019

Keukenneusje 2019

Zoals beloofd in mijn terugblik op 2018, vandaag een blogpost met mijn voornemens voor 2019. Of eigenlijk gewoon de plannen voor Keukenneusje.nl en natuurlijk voor mijzelf. Het draait vooral om drie thema’s: bakken, plantaardig(er) eten en reizen.

Beter leren brood bakken

In de laatste maanden van het afgelopen jaar heb ik heel veel gebakken en ik merk dat ik dat toch eigenlijk ook het leukste vind om te doen. Helaas ben ik alleen niet zo goed in alles wat met gistdeeg te maken heeft. Soms gaat het goed, maar soms ook helemaal niet. Het deeg rijst bijvoorbeeld niet genoeg, waardoor je een heel vast brood krijgt. Daarom ik wil ik in 2019 hier beter in worden. Ik ga me meer verdiepen in de theorie en technische kennis van het bakken en dan met name van brood. Hierdoor hoop ik ook deze baksels echt goed onder de knie te krijgen. Natuurlijk lezen jullie de vorderingen gedurende dit jaar op dit blog.

Sinterklaasbrood met pepernoten

Plantaardig(er) eten

Het tweede plan draait om plantaardig(er) eten. Sinds eind mei 2017 eten we geen vlees meer en omdat Jordan ook niet tegen melkproducten kan, betekent dit dat we in de praktijk eigenlijk al best vaak volledig plantaardig eten. Soms eet ik nog wel vis. Gewoon omdat het gemakkelijker is en bij sushi is er niet overal veel vegetarische keuze. Maar ergens wringt dat bij mij. Ik wil dus in 2019 echt nastreven om helemaal geen vis te eten. We gaan dit jaar ook geen verre reis maken, dus dat moet te doen zijn. In Taiwan merkte ik dit jaar bijvoorbeeld wel dat volledig vegetarisch eten vaak heel moeilijk is, zeker in een land waar je de taal niet spreekt. Achteraf gezien had ik daar me gewoon beter op moeten voorbereiden en meer research moeten doen. Plantaardig eten is meer dan alleen geen vlees en vis, maar volledig vegan vind ik echt te lastig. Ik eet natuurlijk al bijna geen melkproducten meer, maar nog wel eieren. Ik denk dat ook (nog) niet gaat veranderen. Ook hier probeer ik er echter wel zo bewust mogelijk mee om te gaan.

Mexicaanse rijst bowl

Reizen

Als je de categorie Keukenneusje reist bekijkt op dit blog, zie je dat ik ook dol ben op reizen en citytrips. Dit jaar staat er dus geen verre reis op het programma, maar nog wel andere leuke dingen. Zo gaan we in maart natuurlijk weer op wintersport in Oostenrijk en in mei gaan we een paar dagen in  Rome. Waarschijnlijk plannen we ook in september nog een leuk tripje, maar daarvoor hebben we nog geen concrete plannen. Kortom er is dus genoeg leuks om naar uit te kijken.

Colloseum Rome

Dit was in een notendop dus even wat mijn plannen voor 2019 zijn en wat je komend jaar kunt verwachten op Keukenneusje.nl.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie