Keukenneusjes eetoverzicht #2 – 2019

Header week 2

Wat een fijne week was het qua eten! In het weekend heb ik verschillende dingen uitgeprobeerd en lekker veel gekookt. Ook doordeweeks stond er bijna elke dag wat lekker gezonds op tafel, met veel zelfbedachte combinaties. We hadden namelijk nog lekker veel spullen in huis van ons bezoek aan de toko van vorige week. Zo drink ik deze week regelmatige thee met verse citroengras en zaterdag maakte ik zelf kurkuma latte met verse kurkuma. Superlekker! Maar het gaat natuurlijk om de maaltijden die we de afgelopen week hebben gegeten.

Lekker veel kokkerellen

De voornaamste reden voor het bezoek aan de toko was het gerecht van afgelopen zaterdag: vegan curry laksa. Ik maakte voor het eerst zelf een curry pasta en dat was eigenlijk super makkelijk. Dus dat ga ik zeker vaker doen. Het recept voor deze curry laksa deelde ik eerder deze week al met jullie op dit blog. Dus jullie weten waarschijnlijk al dat ik erg enthousiast was over het resultaat.

Kurkuma latte en laksa curry

Omdat we elke keer als we in Azië zo genieten van de ontbijtjes met rijst en verse groente, willen we dit soort ontbijtjes ook vaker zelf gaan maken in het weekend. Afgelopen zondag gingen we voor een Japans ontbijtje met rijst, misosoep en gewokte spinazie en paksoi. Ik had ook wat stukjes gefrituurde tofu uit de toko erbij gebakken, maar die vielen een beetje tegen. Voor de rest was het wel echt heel lekker.

Japans ontbijt en gnocchi met gegrilde groente

Op zondagavond aten we geen Aziatisch gerecht, maar gingen we voor Italiaans. Ik maakte gnocchi met gegrilde groente en tomatensaus.

Snelle gerechten

Ik had zaterdag expres wat meer currypasta gemaakt dan ik nodig had, want ik wilde er doordeweeks ook nog een keer curry mee maken. Maandagavond aten we dus curry met wokgroente en rijst. Lekker en snel klaar.

Wok met zelfgemaakte currysaus

Dinsdagavond hebben we wel weer even gezondigd met frietjes.

Frietjes en paellarijst met groente

Dit werd woensdag wel weer goed gemaakt. Ik maakte paella rijst met mais, erwtjes, kidneybonen en paprika met een beetje salsasaus erbij. Een erg gezond en voedzaam gerecht en het was ook nog eens lekker.

Nog meer Aziatisch

Jordan koos donderdagavond voor ramen, dus ik maakte die avond deze Japanse noedelsoep.

Ramen en boontjes met kerriesaus

En vrijdagavond hadden we alweer een gerecht met een beetje een oosters tintje. Namelijk kerriesaus met sperziebonen, wortel en champignons met witte rijst. Ook dit was weer erg lekker.

De afgelopen hebben we dus best veel Aziatisch gegeten en veel kerrie/curry-achtige gerechten. Maar dat vind ik ook echt wel de lekkerste smaken, dus ik ben erg tevreden over deze week. En als ik het menu voor de komende week bekijk zie ik wel iets meer afwisseling qua type keukens, maar daarover lees je natuurlijk volgende week meer.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.