Varadero, Cuba – Meer dan strand en all inclusive hotels

Strand Varadero

Onze rondreis door Cuba sloten we af met enkele relaxte dagen in de badplaats Varadero. Het is wel echt een typisch voorbeeld van een kustplaats met alleen maar all inclusive hotels, witte stranden en activiteiten als windsurfen, snorkelen en duiken. Maar dit betekent niet dat er niets te doen voor mensen die niet de hele dag aan het strand of zwembad willen liggen. In dit artikel vertel ik je over de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten om te doen in Varadero.

Bezienswaardigheden Varadero

Parque Josone

Dit parkje doet denken aan Engelse kasteeltuinen. Op het kunstmatig aangelegde meer kun je waterfietsen en er zijn diverse speeltoestellen voor kinderen te vinden. In dit prakje tref je ook veel Cubanen met hun kinderen.

Reserva Ecológica Varahicacos

Helemaal aan het eind van het schiereiland vind je een ecologisch park. Dit is het laatste nog natuurlijk deel van Varadero. Je kunt hier zelfstandig een route volgen die je leidt door een droog bos met hoge cactussen en grotten waarin ook indianen hebben geleefd.

Reserva Ecológica Varahicacos, Varadero

Varadero Golf Club en Mansion Xanadu

Op Varadero vind je de enige 18-holes golfbaan van Cuba. Ook als je niet van golfen houdt, is een bezoek aan dit deel van het eiland de moeite waard. De golfbaan hoort namelijk bij het Mansion Xanado, een ouder miljardairsvilla en tegenwoordig hotel. De inrichting is nog geheel in stijl met meubilair uit de jaren ‘30 en marmeren vloeren. En het hotel biedt je een mooi uitzicht over het eiland en de kustlijn.

Mansion Xanadu, Varadero Varadero Golfclub

Eten in Varadero

Omdat Varadero echt een plek is voor toeristen vind je er talrijke restaurant gericht op verschillende internationale keukens. Je kunt er pizza en burgers eten, maar bijvoorbeeld ook Chinees. Dit kan een aangename afwisseling zijn, omdat het eten in de rest van Cuba tamelijk eenzijdig is.

Net als alle hotels in Varadero, was ook het hotel waar wij zaten all inclusive. Toch hebben we ervoor gekozen om ‘s avonds uit eten gaan in andere restaurants in Varadero. De kwaliteit van het eten in de restaurants van de hotels laat namelijk nogal wat te wensen over.

Souvenirs kopen

Varadero is dé plek voor souvenirs. Je vind in de stad talrijke marktkraampjes en winkeltjes met Cubaanse souvenirs. Ook is er een boekwinkel waar je boeken met Cubaanse verhalen, cd’s met Cubaanse muziek en dvd’s over Cuba kunt kopen.

Uitgaan in Varadero

De uitgaansgelegenheid in Varadero is Casa de La Musica. De Cubanen staan elke avond in de rij voor deze club waar de beste livemuziek van Varadero te horen is.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie