Trinidad, Cuba – Tips voor bezienswaardigheden en uitgaan

Man met paard in Trinidad, Cuba

Als je het mij vraagt, is Trinidad met stip de mooiste stad van Cuba. Het schilderachtige plaatsje staat sinds 1988 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Behalve dat de tijd er lijkt stil te staan, met de paleizen en grootste bouwwerken die nog dateren uit de tijd dat Trinidad een groot handelaar was in suiker, bruist Trinidad van de cultuur. Je vindt in het stadje verschillende kleine galerieën en musea.

Bezienswaardigheden Trinidad

Plaza Mayor

Het hoofdplein van Trinidad, Plaza Mayor, wordt omringd door koningspalmen en pastelkleurige huizen. Deze huizen zijn bijna allemaal van rijke families wiens voorvarderen het kapitaal hebben vergaard als suikerbaron.

Plaza Mayor Trinidad

Aan de zuidkant van het plein bevindt zich Casa Ortiz waar nu de Galería de Arte is gevestigd. En aan de oostzijde van Plaza Mayor kun je je het Museo de Arquitectura bezoeken.

Museo de Historia Municipal

Een museum dat zeker ook het bezoeken waard is, is het Museo de Historia Municipal in het Palacia Cantero. Alleen al het verhaal dat achter dit gebouw schuil gaat, is indrukwekkend. De oorspronkelijke eigenaar van het huis wilde zijn fortuin vergroten en vergiftigde een slavenhandelaar om met de weduwe te kunnen trouwen. Ook zij kwam niet veel later onder mysterieuze omstandigheden om het leven.

In de binnenplaats van het Museo de Historia Municipal vind je exposities over de koloniale tijd, de onafhankelijkheidsoorlog en de revolutie.

Uitzicht over Trinidad vanaf Museo Historia Municipal

Voor een mooi uitzicht over Trinidad is het zeker aan te raden om even het dak op te gaan, dit kan via een smalle wenteltrap in de toren van Palacia Cantero.

Museo Romántico

Aan de noordkant van het Plaza Mayor, in het Palacio Brunet, is het Museo Romańtico gevestigd. De tentoonstelling bestaat uit antiek meubilair, boheems kristal en Sèvres-porselein.

Tegenover het Museo Romańtico staat de kerk, Iglesia de Santísima Trinidad. De kerk bevat verschillende kostbare houtsoorten.

Cocktail La ChanchancharaTip! Even uitrusten met een cocktail. In de beroemde bar La Chanchánchara kun je tussen alle musea door even lekker uitrusten. Probeer hier zeker de huiscocktail Chancháncara. De cocktail bevat rum, water, honing en citroen. Ik vond ‘m erg lekker!

Uitgaan in Trinidad

Tijdens een bezoek in Trinidad mag je ook het nachtleven niet missen. Zo kun je ‘s avonds op de brede trap naar het Casa de La Musica onder het genot van een drankje genieten van salsa-optredens. Gegarandeerd dat je door één of meerdere locals wordt uitgenodigd voor een dansje. Echt een aanrader als je je wilt onderdompelen in de Cubaanse salsa-cultuur.

Wil je tot de late uurtjes door feesten? Ga dan naar Disco Ayala. Dit is een discotheek in een grot. De discotheek ligt net buiten het centrum in Trinidad en je moet er even een tochtje voor maken in donker, maar het is zeker de moeite waard. Alleen de locatie is al een belevenis op zich.

Hotel in Trinidad

Tijdens ons verblijf in Trinidad logeerde we in het hotel Horizontes Finca Ma Dolores. Dit is eigenlijk een soort bungalowpark met allemaal kleine huisjes. Verwacht niet veel luxe, zo is het zwembad hier niet echt schoon, maar het restaurant is prima en je hebt veel keuze bij het ontbijt. Daarnaast ligt het park vlakbij de Disco Alaya, waardoor je niet zo lang hoeft te lopen in het donker als je op stap wilt in deze bijzondere discotheek.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie