Mijn top 5 favoriete (vega)restaurants in Eindhoven

Vegetarisch eten in Eindhoven is tegenwoordig heel gemakkelijk. Er zijn steeds meer restaurants in Eindhoven die van vegetarisch eten iets meer werk weten te maken dan de standaard quiche of salade met geitenkaas. Omdat het aanbod de afgelopen tijd zo is uitgebreid en ik natuurlijk ook veel meer plekken heb uitgeprobeerd inmiddels, vond ik het tijd om dit artikel weer eens te updaten. Ik wilde het eigenlijk ook uitbreiden naar een top 6 omdat er een nieuw favo restaurant was bij gekomen, maar daarover later meer.

Top 5 – Vegetarische restaurants in Eindhoven

Eervolle vermelding frietjes en vegetarische snacks bij Dik en Lang

Het is niet echt een restaurant, dus daarom staat het niet in deze top 5, maar ik vind deze friettent toch echt wel een vermelding waard. Je kunt er namelijk de lekkerste frietjes in het centrum van Eindhoven eten. En dat is bij: Dik en Lang. Vooral de Belgische mayonaise vind ik hier ook erg lekker. En de satésaus is ook heel goed. Daarnaast hebben ze een vrij uitgebreid aanbod van vegetarische snacks: niet alleen de groentekroket en de kaassouflé, maar bijvoorbeeld ook groenteloempia’s.

5. Down Town Gourmet Market

Eind 2017 opende in Eindhoven deze food market and I love it! De sfeer is echt fantastisch. Het is altijd gezellig om er te zitten en er is zoveel keuze aan verschillende keukens en soorten gerechten dat ik er als foodie altijd weer nieuwe dingen ontdek. Ook als vegetariër heb je er genoeg keuze. Van groentefrietjes en verschillende soorten vegetarische bitterballen bij Fries and Balls tot Pokébowls bij Viétnamama en heerlijke pizza’s van Pietza! Mijn favoriet zijn toch wel de vegetarische Indonesische gerechten van Spadofood. Alhoewel ik de vegetarische Mantu’s van Mantu to go toch ook erg lekker vond. Het is zo moeilijk kiezen hier uit al dat lekkers.

Nasi en Gado Gado

4. Chidoz

Mexicaans eten vind ik heel lekker, maar de meeste Mexicaanse restaurants spreken mij niet zo aan, omdat het aanbod nogal saai is: alleen wraps en taco’s met voornamelijk kaas en gehakt. Niet heel spannend. Gelukkig is Chidoz anders. Je kunt hier zelf je eigen gerecht zelf samenstellen, een burrito of een bowl of taco’s met ingrediënten naar keuze. Ze hebben ook veel vega(n) keuzes. Mijn favoriet is de bowl met zwarte rijst, groentes, bonen, guacamole en booming basilicum saus. Heel lekker!

Chidoz Nacho Bowl

3. Dadawan

Niet te duur en toch lekker (vegetarisch) eten? Dat lukt zeker bij Dadawan. Het restaurant is vooral bekend van de stonebowls, maar heeft ook diverse grillgerechten, pokébowls en nog veel meer. Mijn favoriet is de vegetarische stonebowl en de vegetarische sushi als bijgerecht.

Dadawan Eindhoven

2. Sushi bij Kyoto

Ik ben echt heel erg fan van sushi, dus het is verleidelijk om een sushirestaurant op nummer 1 te zetten, maar helaas is er vaak niet heel veel vegetarische keuze bij sushi restaurants. Maar bij Kyoto hebben ze echt de lekkerste vegetarische sushi set. Meestal vind ik de sushi met tofu en omelet niet zo heel bijzonder, zeker niet bij de all-you-can-eat-sushi-bars. Maar bij Kyoto maken ze er echt een feestje van. Omdat de keuze aan vegetarische opties verder niet heel groot is bij Kyoto, heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om dit restaurant in dit rijtje op de derde plaats te zetten.

Sushi Kyoto Eindhoven

Eigenlijk stond The Happinnes Kitchen ook nog in de lijstje, op de tweede plek en stond de rest waarover je tot nu toe las, dus allemaal een plekje lager. Ik was met dit restaurant heel blij, omdat het één van de weinige plekken was waar je lekker en gezond uit eten kon ‘s-avonds. Helaas bestaat het niet meer en zijn ze nu alleen nog ‘s-middags open onder de naam: Happinnes Café.

Maar wie is er dan toch mijn favoriet? ….

1. Eritrees eten bij Gezana

Toen we voor het eerst voorbij de etalage liepen en zagen dat er een Eritrees restaurant kwam op de Willemstraat, was onze nieuwsgierigheid geprikkeld. Wat zou Eritrees eten dan precies inhouden? Dus vrij snel na de opening hebben we gereserveerd. En wat een succes bleek dat. Het eten is allemaal echt heel erg lekker en keuze aan vegetarische gerechten is groot (alles kan ook vegan gemaakt worden). Zelfs mijn vriend komt hier graag, terwijl hij liever eigenlijk niet met zijn handen eet. Maar het eten is zo ontzettend lekker dat het allemaal goed maakt. Neem daarbij mee dat het restaurant erg leuk is aangekleed en het personeel supervriendelijk is en dan hebben we dus een terechte nummer 1!! En inmiddels zijn we er dus ook heel vaak geweest en we blijven er in de toekomst ook nog heel vaak komen.

Eritrees eten Gezana

Vegetarische restaurants in Eindhoven – Op de to-eat-list

Natuurlijk heb ik nog lang niet alle vegetarische restaurants in Eindhoven uitgeprobeerd. Er staat nog veel op de to-eat-list, zoals Calypso, Sri Ganesh (Indiaas) en Falafel Masters. En waarschijnlijk vergeet ik er nog een heleboel. Heb jij nog tips voor vega(n) hotspots in Eindhoven? Dan hoor ik het natuurlijk graag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

3 Replies to “Mijn top 5 favoriete (vega)restaurants in Eindhoven”

  1. King Thai!! Bijna al het vlees is te vervangen door tofu of een vleesvervanger. En pittig is ook écht pittig.

    Ik heb wel eens bij Sri Ganesh gegeten, maar dat vond ik niet heel lekker eigenlijk…

    1. Thanks voor de tip! Die King Thai gaan we zeker uitproberen. Ben benieuwd. Misschien dan we dan wel maar voor iets minder pittig moeten gaan bij de bestelling haha.

  2. Chez Albert, zelfs helemaal veganistisch. Niet heel goedkoop, maar super lekker en culinair! Zelfs mijn vriend die toch erg van vlees houdt, vond het een aanrader!

Geef een reactie