Mijn top 5 favoriete vegan restaurants in Eindhoven – Update november 2022

Fish and chips Vegan Junk Food Bar eindhoven

Vegan eten in Eindhoven is tegenwoordig heel gemakkelijk. Er zijn steeds meer restaurants in Eindhoven die van vegetarisch en veganistisch eten iets meer werk weten te maken dan de standaard quiche of salade. Omdat het aanbod de afgelopen tijd zo is uitgebreid en ik natuurlijk inmiddels ook weer veel meer plekken heb uitgeprobeerd, vond ik het tijd om dit artikel weer eens te updaten. In deze lijst noem ik niet alleen maar restaurants die volledig vegan zijn, maar ook restaurants met een ruime keuze aan vegan gerechten.

Top 5 – Vegetarische restaurants in Eindhoven

Maar ik begin eerst even met een eervolle vermeldingen voor restaurants die niet de Top 5 heeft gehaald, maar waar ik zeker graag eet: Chidoz.

Chidoz Nacho Bowl

Mexicaans eten vind ik heel lekker, maar de meeste Mexicaanse restaurants serveren vooral gerechten met veel kaas en vlees. Gelukkig is Chidoz anders. Je kunt hier zelf je eigen gerecht zelf samenstellen, een burrito of een bowl of taco’s met ingrediënten naar keuze. Ze hebben ook veel vegan keuzes. Mijn favoriet is de bowl met zwarte rijst, groentes, bonen, guacamole en booming basilicum saus. Heel lekker!

5. The Happiness Café

Helaas bestaat het zusje, The Happiness Kitchen niet meer, dus je kunt alleen nog lunchen of ontbijten bij The Happiness Café. Ik houd heel erg van dit restaurant, omdat ze veel lekkere en gezonde opties hebben. Veel gerechten die ze serveren zijn ook vegan of vegan te maken. Het menu wisselt nog al eens. Op dit moment is één van mijn favoriete gerechten op de kaart de flatbread met tempeh, maar de pancakes zijn ook altijd erg goed.

4.  Calypso

Calypso is ook een volledig vegan restaurant. Het leuke aan dit restaurant vind ik dat het aanbod heel divers is, van wraps en pizza’s tot verschillende soorten bowls. Ook hebben ze een uitgebreid aanbod aan vegan toetjes. En het is altijd allemaal erg lekker. De bitterballen zijn hier trouwens ook echt een aanrader.

Calypso eindhoven

3. Takumi ramen

Als je regelmatig dit blog bezoekt, heb je misschien wel door dat ik ook heel erg van Aziatische gerechten houdt. Ramen is hierbij ook één van mijn favoriete gerechten. Bij Takumi hebben ze maar liefst vier verschillende soorten vegan ramen. Ik heb ze nog niet allemaal uitgeprobeerd, maar degenen die ik wel heb gehad, waren allemaal heel lekker. Daarnaast hebben ze verschillende vegan bijgerechten, zoals de gyoza met groente.

Takumi - week 21 - 2022

2. Vegan Junk Food Bar

De Vegan Junk Food Bar zit nog niet zo lang in Eindhoven, maar heeft snel mijn hart veroverd. Natuurlijk eet je hier niet heel gezond, want het is een junkfood bar, maar je eet hier zeker heel lekker. We zijn hier nu een paar keer geweest en ik heb verschillende gerechten uitgeprobeerd. Alles is echt heel lekker. Mijn favoriete gerechten zijn de Fizz en Chipz 3.0 en The Royal Smash Burger. De cocktails die ze serveren zijn trouwens ook erg lekker. En alles is heel kleurrijk, dus daar word je sowieso al vrolijk van.

Vegan junkfoodbar Eindhoven

Maar wie is er dan toch mijn favoriet? ….

1. Eritrees eten bij Gezana

Toen we voor het eerst voorbij de etalage liepen en zagen dat er een Eritrees restaurant kwam op de Willemstraat, was onze nieuwsgierigheid geprikkeld. Wat zou Eritrees eten dan precies inhouden? Dus vrij snel na de opening hebben we gereserveerd. En wat een succes bleek dat. Het eten is allemaal echt heel erg lekker en keuze aan vegan gerechten is groot. Zelfs mijn vriend komt hier graag, terwijl hij liever eigenlijk niet met zijn handen eet. Maar het eten is zo ontzettend lekker dat het allemaal goed maakt. Neem daarbij mee dat het restaurant erg leuk is aangekleed en het personeel supervriendelijk is en dan hebben we dus een terechte nummer 1!! En inmiddels zijn we er dus ook heel vaak geweest en we blijven er in de toekomst ook nog heel vaak komen.

Eritrees eten Gezana

Vegetarische restaurants in Eindhoven – Op de to-eat-list

Natuurlijk heb ik nog lang niet alle vegetarische restaurants in Eindhoven uitgeprobeerd. Er staat nog veel op de to-eat-list, zoals Albrecht, Sri Ganesh (Indiaas) en Falafel Masters. En waarschijnlijk vergeet ik er nog een heleboel. Heb jij nog tips voor vegan hotspots in Eindhoven? Dan hoor ik het natuurlijk graag!

3 Antwoorden op “Mijn top 5 favoriete vegan restaurants in Eindhoven – Update november 2022”

  1. King Thai!! Bijna al het vlees is te vervangen door tofu of een vleesvervanger. En pittig is ook écht pittig.

    Ik heb wel eens bij Sri Ganesh gegeten, maar dat vond ik niet heel lekker eigenlijk…

    1. Thanks voor de tip! Die King Thai gaan we zeker uitproberen. Ben benieuwd. Misschien dan we dan wel maar voor iets minder pittig moeten gaan bij de bestelling haha.

  2. Chez Albert, zelfs helemaal veganistisch. Niet heel goedkoop, maar super lekker en culinair! Zelfs mijn vriend die toch erg van vlees houdt, vond het een aanrader!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.