Mijn top 5 favoriete (vega)restaurants in Eindhoven

Vegetarisch eten in Eindhoven is tegenwoordig heel gemakkelijk. Er zijn steeds meer restaurants in Eindhoven die van vegetarisch eten iets meer werk weten te maken dan de standaard quiche of salade met geitenkaas. Natuurlijk heb ik nog lang niet alle vegetarische restaurants in Eindhoven uitgeprobeerd. Dus mijn top 5 kan zeker nog veranderen. Maar op dit moment zijn dit in elk geval absoluut mijn favoriete restaurants voor vegetarisch eten in Eindhoven. En nee, niets van deze aanbevelingen is gesponsord, dus ik ben gewoon echt heel enthousiast over alle deze plekken.

Top 5 – Vegetarische restaurants in Eindhoven

5. Frietjes en vegetarische snacks bij Dik en Lang

Omdat ik heel erg van frietjes houd, vond ik dat ik toch ook echt moet melden waar je in het centrum van Eindhoven de lekkerste frietjes kunt eten. En dat is bij: Dik en Lang. Natuurlijk zijn frietjes. Vooral de Belgische mayonaise vind ik hier ook erg lekker. En de satésaus schijnt heel goed te zijn, maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. Daarnaast hebben ze een vrij uitgebreid aanbod van vegetarische snacks: niet alleen de groentekroket en de kaassouflé, maar bijvoorbeeld ook groenteloempia’s. Het is niet echt een restaurant, maar wel een plekje waard in de top 5.

 

4. Vegetarische burgers bij Ons

Restaurant Ons aan de Kerkstraat in Eindhoven is één van de weinige restaurants in Eindhoven waarbij de kaart misschien wel meer vegetarische gerechten bevat dan vleesgerechten. Ze hebben een vrij uitgebreide keuze aan vegetarische burgers (meestal drie verschillende) op de kaart. En die burgers zijn echt heel erg lekker. We hebben hier al de Dutch Weed Burger en de Seitan Burger mogen proberen. Maar we gaan zeker nog een keer terug voor meer (en natuurlijk voor de vegan toetjes). Ze hebben bijvoorbeeld een wisselende vegan cake van The Happiness Bakery. Vooral ook fijn voor Jordan, dat we een plek hebben gevonden waar een groot deel van de desserts dus lactosevrij is.

Burgers restaurant Ons Eindhoven

 

3. Down Town Gourmet Market

Eind vorig jaar opende in Eindhoven deze food market and I love it! De sfeer is echt fantastisch. Het is altijd gezellig om er te zitten en er is zoveel keuze aan verschillende keukens en soorten gerechten dat ik er als foodie altijd weer nieuwe dingen ontdek. Ook als vegetariër heb je er genoeg keuze. Van groentefrietjes en verschillende soorten vegetarische bitterballen bij Fries and Balls tot Pokébowls bij Viétnamama en heerlijke pizza’s van Pietza! Mijn favoriet zijn toch wel de vegetarische Indonesische gerechten van Spadofood. Alhoewel ik de vegetarische Mantu’s van Mantu to go toch ook erg lekker vond. Het is zo moeilijk kiezen hier uit al dat lekkers.

Nasi en Gado Gado

2. Sushi bij Kyoto

De keuze tussen de eerste en de tweede plaats is een lastige. Ik ben echt heel erg fan van sushi, dus het is verleidelijk om een sushirestaurant op nummer 1 te zetten. Bij Eethuis Kyoto in Eindhoven, hebben ze echt de lekkerste vegetarische sushi set. Meestal vind ik de sushi met tofu en omelet niet zo heel bijzonder, zeker niet bij de all-you-can-eat-sushi-bars. Maar bij Kyoto maken ze er echt een feestje van. Omdat de keuze aan vegetarische opties niet heel groot is bij Kyoto, heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om dit restaurant in dit rijtje op de tweede plaats te zetten.

Sushi Kyoto Eindhoven

 

Maar wie is er dan toch mijn favoriet? ….

1. Eritrees eten bij Gezana

Toen we voor het eerst voorbij de etalage liepen en zagen dat er een Eritrees restaurant kwam op de Willemstraat, was onze nieuwsgierigheid geprikkeld. Wat zou Eritrees eten dan precies inhouden? Dus vrij snel na de opening hebben we gereserveerd. En wat een succes bleek dat. Het eten is allemaal echt heel erg lekker en keuze aan vegetarische gerechten is groot (alles kan ook vegan gemaakt worden). Zelfs mijn vriend komt hier graag, terwijl hij liever eigenlijk niet met zijn handen eet. Maar het eten is zo ontzettend lekker dat het allemaal goed maakt. Neem daarbij mee dat het restaurant erg leuk is aangekleed en het personeel supervriendelijk is en dan hebben we dus een terechte nummer 1!! We gaan hier zeker nog heel vaak komen.

Eritrees eten Gezana

Vegetarische restaurants in Eindhoven – Op de to-eat-list

Natuurlijk heb ik nog lang niet alle vegetarische restaurants in Eindhoven uitgeprobeerd. Er staat nog veel op de to-eat-list, zoals Sri Ganesh (Indiaas), The Happiness Café en Falafel Masters. En waarschijnlijk vergeet ik er nog een heleboel. Heb jij nog tips voor vega(n) hotspots in Eindhoven? Dan hoor ik het natuurlijk graag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 Replies to “Mijn top 5 favoriete (vega)restaurants in Eindhoven”

  1. King Thai!! Bijna al het vlees is te vervangen door tofu of een vleesvervanger. En pittig is ook écht pittig.

    Ik heb wel eens bij Sri Ganesh gegeten, maar dat vond ik niet heel lekker eigenlijk…

    1. Thanks voor de tip! Die King Thai gaan we zeker uitproberen. Ben benieuwd. Misschien dan we dan wel maar voor iets minder pittig moeten gaan bij de bestelling haha.

Geef een reactie