Tokio per wijk – Shibuya

Hachiko Standbeeld Tokio

Bij een eerste bezoek aan Tokio mag de wijk Shibuya niet ontbreken. Deze wijk bevat misschien wel de meest gefilmde bezienswaardigheden van Japan. Namelijk de Shibuya crossing en het beeld van het hondje Hachiko. Je maakt in deze wijk meteen kennis met de ‘gestructureerde chaos’ van Tokio. Ondanks dat het er heel druk is, verloopt alles toch gestructureerd. Heel anders dan in veel andere grote steden in Azië waar drukte, chaos en herrie vaak hand in hand gaan.

Hachiko standbeeld

Hachiko Standbeeld TokioHet standbeeld van Hachiko is zo beroemd dat er een uitgang naar is vernoemd op het metrostation van Shibuya. Als je het station verlaat via deze ingang, kom je op het Hachiko plein. Het standbeeld is dan niet te missen. Hachiko kwam elke ochtend met zijn baasje, een professor, naar het station waar de professor vertrok naar zijn werk. ‘S- Avonds kwam Hachiko weer naar het station om zijn baasje op te halen. Zelfs nadat de professor was overleden, bleef de hond 10 jaar lang nog elke avond naar het station komen. Dit verhaal is verfilmd in de film Hachi met Richard Gere, mar natuurlijk is er ook een Japanse verfilming.

Shibuya crossing

Shibuya crossing TokioHet meest gefilmde kruispunt van Tokio is de Shibuya crossing. Dit kruispunt sluit direct aan op het Hachiko plein. Het zou volgens sommigen overdag zelfs het meest drukke kruispunt ter wereld zijn.

Drie zebrapaden kruisen hier twee drukke autowegen. Het oversteken wordt geregeld met verkeerslichten. Het is typisch Japans dat dit massale oversteken probleemloos en geordend verloopt.

Verder wordt het plein omringd door veel neonlichten en reclameschermen, wat het al een bezienswaardigheid op zich maakt.

Shoppen en eten in Shibuya

Disney Store Shibuya TokioBehalve deze bezienswaardigheden kun je in Shibuya ook prima terecht om te shoppen, uit eten of op stap te gaan. Voor veel jongeren in Tokio is Shibuya’s uitgaansleven the place to be. Wij hebben ons bij het bezoek aan Shibuya beperkt tot winkelen en uit eten.

We hebben hier onze eerste ramen gegeten bij een restaurantje in het blok dat direct achter Shibuya crossing ligt. Helaas weet ik niet meer precies de naam van het restaurant. Je kon er bestellen via een automaat. Je stopt er geld in, klikt je bestelling aan en als je klaar bent, krijg je een bonnetje. Dit geef je aan een mevrouw die bij de deur staat. Zij wijst je naar je plekje aan de bar en vertelt de koks welk eten ze je moeten serveren. Heel gestroomlijnd en erg handig voor toeristen zoals wij, die gaan Japanse spreken.

Fake food ramen Shibuya

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie