De Indiase keuken is absoluut mijn favoriete keuken. Ik ben dol op de kruidige geuren van curry’s, koriander en naan brood. Eigenlijk elk gerecht uit de Indiase keuken vind ik lekker, zelfs de dahl-gerechten met peulvruchten als erwten, linzen en bonen. Terwijl ik op peulvruchten normaal eigenlijk niet zo dol ben, maar de Indiase specerijen maken blijkbaar een hoop goed. In dit artikel deel ik met jullie een recept voor dahl met rode linzen.
Dahl recept – Ingrediënten
Voor 2 personen heb je nodig:
1 kopje rode linzen
Een theelepel komijnzaad
1 ui (in plakjes gesneden)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
2 tomaten (in kwarten)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
2 theelepels gemalen chili peppers
Verse koriander (naar smaak)
1 snufje garam masala
Zout (naar smaak)
Bereiding – Zelf dahl maken
Eerst was je de linzen (niet laten weken). Kook ze vervolgens met twee kopjes water, de knoflook, zout, gemberpoeder en kurkuma totdat de linzen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Verhit in een steelpan een beetje olie en fruit hierin de gemalen pepers en het komijnzaad. Zo komen de geuren en smaken van de kruiden goed vrij. Voeg vervolgens de uien toe. Blijf omscheppen totdat de uien bruin beginnen te worden. Doe er dan de tomaten bij en bak dit ongeveer 5 minuten.
Als laatste voeg je de linzen toe. Laat dit nog 5 minuten sudderen en voeg op het eind een snufje garam masala toe.
Garneer de dahl met wat koriander.
Tip! Serveer de dahl met rijst en/of naanbrood