Tokio per wijk – Marunouchi en Tsukiji

Imperial Palace Tokio

Centraal Station TokioTokio is sinds onze reis naar Japan dit jaar zeker één van onze favoriete steden. Omdat Tokio zo groot is, is het onmogelijk alle highlights in één bezoek te zien. Laat staan dat ik alles in één blogpost kan behandelen. Ik heb daarom besloten de bezienswaardigheden die we hebben bezocht in Tokio op te splitsen per wijk.

De eerste wijk die ik behandel is Marunouchi – de wijk rondom het Centraal Station van Tokio.

Bezienswaardigheden in Marunouchi – Tokio

Centraal Station TokioDe reden dat wij een bezoek brachten aan deze wijk was om het Imperial Palace te bezoeken. Maar als je op het centraal station van Tokio aankomt, moet je zeker het gebouw even bewonderen.

Tokio centraal station

Het gebouw uit 1914 is volgens sommigen geïnspireerd op de het centraal station in Amsterdam. Het vormt ook een groot contrast met de moderne wolkenkrabbers die eromheen staan.

Op dit moment wordt het station grotendeels gerenoveerd in voorbereiding op de Olympische Spelen in 2020. Maar de voorgevel is zoveel mogelijk vrij van bouwstellages gelaten.

Ook zijn er veel eettentjes op het centraal station in Tokio. Een aanrader is de Ramen Street. Sommigen restaurants zijn zelfs zo goed dat je lange rijen voor de deur ziet wachten.

Imperial Palace

Imperial Palace TokioHet Imperial Palace is de woning van keizer van Japan en sommige van zijn familieleden. Het is dan ook niet mogelijk om het paleis van binnen te bekijken. Maar van buiten is het minstens zo indrukwekkend. Het gebouw is gemaakt in een typische Japanse bouwstijl die je ook veel ziet bij Japanse kastelen. Hoge muren met daarboven het kasteel en natuurlijk een gracht eromheen. De daken lopen altijd in bogen.

Brug bij Imperial Palace TokioOverdag kun je ook de paleistuinen bezoeken. Omdat wij pas in de avond bij het paleis waren was dit voor ons helaas niet mogelijk.

De wijk rondom het centraal station is een wijk die vooral gericht is op kantoren en bedrijven. Voor een bruisend nachtleven of restaurantjes om ‘s avonds te eten is dit niet de meest geschikte plek.

Tsukiji fish market

Ten Zuidoosten van de stationswijk Marunouchi ligt Tsukiji. Deze wijk is vooral bekend van de vismarkt en -veiling die er elke ochtend heel vroeg gehouden wordt. Als je een tonijnveiling wilt bijwonen moet je hier al om 5 uur ‘s-ochtends zijn. Wij hebben ervoor gekozen dit niet te doen en zijn tegen het middaguur richting de markt gegaan. Je kunt er dan nog steeds op heel veel plekken verse vis en sushi eten. Maar de beste tijd is toch eigenlijk wel wat vroeger op de ochtend. Het is hier wel aan de prijzige kant, juist omdat het supervers is.

Tsukiji Fish Market Tokio

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie