Panzanella – Recept voor Italiaanse broodsalade

Panzanella

Panzanella is een Italiaans voorgerecht uit Toscane. Van oorsprong is dit een gerecht dat vooral door arme Italianen werd gegeten. Het bestaat namelijk uit oud broodjes en restjes van verschillende Italiaanse Ingrediënten. Tegenwoordig wordt het gerecht zelfs in de meest luxe Italiaanse restaurants geserveerd. Maar het blijft een heel eenvoudig gerecht om zelf te maken en nog superlekker ook.

Ingrediënten Panzanella

Ingrediënten PanzanellaIk heb gekozen voor ingrediënten met veel verschillende kleurtjes, want het oog wil natuurlijk ook wat. Maar je kunt eigenlijk allerlei soorten restjes van Italiaanse ingrediënten gebruiken.

Voor 2 personen

200 gram oud brood
1 sjalotje
3 tomaten
1 eetlepel wittewijnazijn
5 eetlepels extra vergine olijfolie
60 gram Gegrilde paprika (potje)
60 gram zongedroogde tomaten
Olijven (naar smaak)
Komkommer (naar smaak)
Zout en peper

Bereiding – Hoe maak je panzanella?

Croutons PanzanellaPanzanella is een heel eenvoudig gerecht om te maken. Eerst maken we van het oude brood croutons. Scheur het brood in stukken en bak het 15 minuten op 175 graden in de oven.

Snijd nu alle groenten die je in de salade doet in kleine stukjes.

Maak een dressing van de wijnazijn, olijfolie, peper en zout.

Meng alles, met de croutons door elkaar. Als je wilt dat de croutons nog krokant zijn tijdens het eten, serveer je panzanella meteen.  Italianen laten het vaak nog een uurtje staan. Het brood wordt dan wel zachter, maar de smaken van alle ingrediënten trekken er dan ook goed in.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie