Tips voor vegetarisch / vegan eten in Düsseldorf

Tokyo Ramen Düsseldorf

Düsseldorf heeft als grote Duitse stad behoorlijk wat te bieden op het gebied vega(n) eten. Zo zijn er diverse vegetarische restaurants en hebben veel restaurants wel één of meer vega(n) opties. Bij de meeste restaurants staan deze opties ook heel duidelijk op de kaart aangegeven. We zijn de afgelopen week een paar dagen in Düsseldorf geweest en ik geef je in dit artikel mijn tips voor vegan/vegetarische restaurants in Düsseldorf.

Vegetarisch Japans eten in Düsseldorf

Wij zijn allebei dol op Japan en Japans eten. En Düsseldorf heeft een eigen Japanse wijk. Dus het lag natuurlijk voor de hand dat we daar regelmatig zouden eten. Ook als vegetariër heb je hier veel keuzes. Van vegetarische ramen, curry, groente gyoza’s tot vegetarische sushi.

Japanse curry Eat Tokyo Düsseldorf

Wij hebben de volgende dingen uitgeprobeerd:

  • Vegetarische ramen bij Tokyo Ramen: deze was echt heel lekker. Ik durf wel te zeggen: de beste ramen die ik buiten Japan ooit gegeten heb. Heerlijk!
  • Groente gyoza bij Tokyo Ramen: deze waren ook echt heel goed. Sowieso is Tokyo Ramen dus echt een aanrader als restaurant.
  • Vegetarische Japanse curry bij Eat Tokyo. Deze was minstens zo goed als in Japan. Ze hebben bij Eat Tokyo ook diverse andere vegetarische opties.
  • Onigiri van Waraku. Onigiri zijn driehoeken van sushirijst met zeewier erom met verschillende vullingen erin. In Japan wordt dit vaak als snack gegeten. Waraku staat bekend om de beste onigiri’s van Düsseldorf. En dat is zeker terecht. Ze hebben ook diverse vega(n) varianten. Wij kozen voor aubergine met miso en avocado met wasabi. Allebei echt heel lekker.
Waraku Onigiri Düsseldorf

Vegan sushi in Düsseldorf

Sushi behandel ik even apart, alhoewel dat natuurlijk ook Japans eten is. Net zoals in Japan, draait sushi in Düsseldorf natuurlijk vooral om vis. De vegetarische keuze is vaak beperkt. Maar één restaurant steekt er echt bovenuit als je vegetarische of vegan sushi wilt eten in Düsseldorf. En dat is Marayasu. Het is een keten met verschillende filialen in Düsseldorf. Wij hebben gegeten bij het filiaal in het Schadow Arkade winkelcentrum. Ze hebben heel veel soorten met verschillende groentes. Je kiest bij de balie welke sushi’s je wilt en hoeveel. Zo stel je je eigen mix samen. Het is niet goedkoop, maar het is de prijs zeker waard, omdat de kwaliteit van de sushi heel goed is.

Marayasu Sushi Düsseldorf

We hebben trouwens ook op het station van Düsseldorf een vegetarische sushi set gegeten bij de Sushi factory. Dat was ook heel prima voor de prijs.

Vegan burgers

Ook als je wat minder gezond wilt eten, kun je als vegetariër of veganist prima wat lekkers vinden in Düsseldorf. Zo heeft de McDonalds op de Neustrasse de Big Vegan op het menu. Die hebben we natuurlijk uitgeprobeerd en hij is heel smakelijk, zeker voor een McDonalds burger. Bij concurrent Burger King kun je een veggieburger bestellen als je die zonder saus neemt, is hij ook vegan.

Big Vegan Mc Donalds Düsseldorf

Er zit ook nog een echt burger restaurant, Space Burger, met verschillende vega(n) opties in Düsseldorf. Wij hebben hier zelf niet gegeten, maar de reviews die we gelezen hebben zijn best goed.

Indiaas

Omdat ik dol ben op Indiaas eten en we tijdens onze eerste verre reis in Japan zo enorm lekker Indiaas gegeten hebben, is het een traditie geworden om op elke (mini)-vakantie één keer Indiaas te eten. Tot nu toe is dit altijd nog een succes geweest. Ook in Düsseldorf. We kozen voor het restaurant Rajdabaar, omdat dit veel verschillende vegetarische en vegan opties op de kaart hadden. We hebben er echt heel lekker gegeten. Dus het is zeker een aanrader als je van Indiaas houdt.

Indiaas Düsseldorf

Nog meer vega(n) restaurants in Düsseldorf

Ik had natuurlijk veel meer restaurants uitgezocht dan waar we tijd en ruimte in onze magen voor hadden haha. Maar er zijn twee restaurants van het lijstje waar we niet aan toe zijn gekomen, maar die ik je toch als tip wil meegeven:

  • Sattgrün. Dit is een vegetarisch buffet restaurant dat alleen ‘s-middags open is. De keuze schijnt enorm te zijn en ik lees er alleen maar goede reviews over. Zeker uitproberen dus.
  • Schwan restaurant. De Duitse keuken bevat heel veel vlees, maar als je toch iets typisch Duits en vegetarisch wilt eten, kun je hier een vegetarische schnitzel bestellen. Ik vind het heel jammer dat deze niet meer in ons schema paste, dus als jij wel in de gelegenheid bent, ben ik wel echt benieuwd hoe de vegaschnitzel smaakt.

Heb je zelf nog tips voor vegetarisch en/of vegan eten in Düsseldorf? Deel ze gerust onder dit bericht. Ik hoor ze graag en wellicht help je er ook andere mensen mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.