Recept vegan stoofvlees met Jack fruit

Vegan stoofvlees met Jack fruit

Bij stoofvlees denk ik vooral aan hachee met rode kool. Stoofvlees met friet heb ik nooit echt gegeten, maar het was Jordan zijn favoriet bij de friettent in het dorp, toen we nog vlees aten. Dus natuurlijk wilde hij graag dat ik hier eens vega(n) variant van zou maken. Ik heb een paar keer geprobeerd, maar een paar weken had ik dan eindelijk een versie van vegan stoofvlees die we allebei lekker vonden en die dus op dit blog mag haha.

Stoofvlees zonder alcohol

Dit recept voor vegan stoofvlees is zonder alcohol, omdat Jordan het met bier of wijn niet lekker vindt. Maar je kunt het natuurlijk wel erin verwerken als het je lekker lijkt.

Ingrediënten voor vegan stoofvlees met Jack fruit

Voor 2 personen (met friet erbij) heb je nodig:

  • 1 blik Jack fruit In Brine (560 gram)
  • 1 theelepel laurierpoeder
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gr zilveruitjes
  • 1 laurierblad
  • 2 jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
  • Een theelepel tijm
  • Een theelepel rozemarijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Een halve eetlepel tomatenpuree
  • Een half bouillonblokje (groente)
  • Een halve eetlepel bloem
  • 250 ml water
  • 50 gram ontbijtkoek
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
Vegan stoofvlees met Jack fruit

Recept voor vegan jackfruit – Bereiding

We beginnen met het jack fruit. Laat dit op een vergiet uitlekken en spoel af met water. Verwijder de pitten en scheur de stukken jack fruit in stukjes. Doe het jack fruit in een kom. Roer er een beetje bloem en laurierpoeder door en zet het apart.

Snijd de ui grof en snipper de knoflook. Bak in een braadpan met wat olie of plantaardige boter de uien bruin. Voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee. Voeg vervolgens de zilveruitjes toe en laat die ook nog even mee bakken.

Doe de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagel, tijm en rozemarijn en tomatenpuree bij. Brengen eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.

Voeg de jackfruit en halve eetlepel bloem toe. Bak dit 3 minuutjes mee en voeg vervolgens het water en verkruimeld bouillonblokje toe. Goed doorroeren.

Doe er vervolgens nog de verkruimelde ontbijtkoek, sojasaus, appelstroop, balsamicoazijn en mosterd bij. Weer goed doorroeren.

Laat het geheel nog 10 tot 15 minuten zachtjes stoven, totdat de saus wat ingedikt is.

Serveer het stoofvlees met (Vlaamse) frietjes.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie