Sierra Maestra en San Domingo, Cuba

Sierra Maestra Cuba

De Sierra Maestra is de hoogste bergketen van Cuba en is vooral bekend vanwege het rebellenhoofdkwartier waar Fidel Castro en Ché Guevara eind jaren ‘50 hun samenwerking begonnen. Daarnaast is het groene berggebied en het regenwoud van zichzelf natuurlijk al mooi om van te genieten.

Trektochten door de Sierra Maestra

Tijdens onze rondreis door Cuba, hebben we ook een korte trektocht gemaakt door de Sierra Maestra. Deze tocht van ongeveer 8 kilometer leidde door het regenwoud naar het Comandancia de La Plata, het voormalige hoofdkwartier en verblijf van Fidel Castro en zijn rebellen.

Hutje in rebellenhoofdkwartier, Sierra Maestra, Cuba

Het verblijf bestaat uit 16 houten gebouwtjes. In sommige vind je een tentoonstelling van attributen uit de tijd van de revolutie. De hutten van Fidel Castro en Ché Guevara zijn nog intact, zodat je precies kunt zien hoe zij hier leefden.

Het is ook mogelijk een zwaardere, meerdaagse trektocht door de Sierra Maestra te boeken. Je trekt dan naar de hoogste berg van Cuba, de Pico Tuirqino. Deze berg is 1974 meter hoog. Onderweg overnacht je in eenvoudige hutten.

Inrichting hut Fidel Castro, Rebellenhoofdkwartier Sierra Maestra

Hotel in Santo Domingo

Wij overnachtten in Santo Domingo. Dit is een plaats die door veel toeristen gebruikt wordt als uitvalbasis voor een wandeltocht door de Sierra Maestra. In het hotel/park Villa Santo Domingo verblijf je in rustieke bungalows. Er is vaak geen stromend water, maar je kunt je hier prima wassen in de rivier die door het park stroomt. Het water is er erg helder.

Tip! In de rivier zwemmen de zogenoemde, Garra Rufa visjes, bekend van de fish spa’s. Als je heel stil blijft zitten in het water komen ze soms naar je toe, om losse huidschilfers van je af te knabbelen. Het is niet zo intens als in een fish spa, omdat de visjes natuurlijk veel schuwer zijn, maar het is wel een bijzondere ervaring.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie