Salade met rode kool en groene curry dressing

Rode kool salade met groene curry dressing

Een heerlijke frisse zomerse salade, met lekker veel groente. Zo kun je deze salade het best omschrijven. Door de dressing die ik maak met groene curry pasta, pindakaas en limoensap, krijg je een lekker fris gerecht, met een beetje pit. Verder geven de gegrilde courgette en rode paprika er juist iets zoets aan. Een ideale avondmaaltijd in de zomer of lekker als bijgerecht bij een avondje barbecueën.

Ingrediënten voor salade met groene curry dressing

Als hoofdgerecht voor 2 personen heb je nodig:

  • 300 gram gesneden rode kool
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • Een bosje verse koriander (ongeveer 7 gram)
  • 1 lente-ui

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel groene curry pasta, ik gebruikte deze van Koh Thai
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • Sap van een halve limoen
  • Een beetje water om de dressing wat dunner te maken

Salade met groene curry dressing maken – Bereiding

Als eerste gaan we de courgette en paprika grillen. Snijd de courgette in plakken en de paprika in repen en bak ze op de elektrische grill of op de barbecue tot ze gaar zijn en mooie grill strepen hebben.

Ondertussen snijd je de lente-ui in ringen en haal je de blaadjes van koriander.

Dressing maken

Je kunt nu ook alvast de dressing maken. Dit doe je door de groene curry pasta, pindakaas, rijstazijn en limoensap in een kommetje met een garde door elkaar te mengen. Voeg nog wat water toe om de dressing dunner te maken en de gewenste structuur te geven.

Als de courgette en paprika gegrild zijn, snijd je ze in kleinere stukken. Zo groot als je zelf prettig vindt voor door de salade.

Doe in een flinke schaal de rode kool en meng de gegrilde paprika en courgette er doorheen. Meng ook de lente-ui erdoor. Voeg verder nog de dressing toe en meng alles opnieuw. Tot slot strooi je de korianderblaadjes over de salade.

Eet smakelijk!

Serveertip! Als je de salade als hoofdgerecht wilt eten adviseer ik je er een vleesvervanger bij te eten. Wij aten er bijvoorbeeld de vegan chorizoworstjes van Garden Gourmet bij. Maar je kunt bijvoorbeeld ook wat rijstnoedels door de salade mengen voor wat extra vulling.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.