Rondreis Nepal – Bezienswaardigheden en tips

Bergwandeling Pokhara Nepal

In 2014 maakte ik met reisorganisatie Shoestring een rondreis door India en Nepal. Over mijn belevenissen in India schreef ik al eerder een artikel op dit blog. In deze post lees je mijn reisverslag over Nepal.

Bezienswaardigheden Nepal, Geboorteplaats Boeddha

Het deel van de reis in Nepal startte in Lumbini. Deze plaats is vooral bekend omdat de geboorteplaats van Boeddha, de stichter van het Boeddhisme, zich er bevindt. De geboorteplaats lig in een mooi park waar je gerust uren kunt rondwandelen.

Geboorteplaats Budhha, Lumbini - Nepal

Chitwan National Park

De tweede bestemming in Nepal was het Chitwan National Park. Dit park is een ideale plek om wilde dieren te spotten, zoals Neushoorns, tijgers en krokodillen. Je kunt er bijvoorbeeld een jeeptocht maken, een wandeling of een kanotocht waarbij je verschillende dieren kunt spotten.

Neushoorn, Chitwan National Parc - Nepal

Wij hebben ook een olifantensafari gemaakt in het park. Dit betekent dat je op de rug van een olifant zit en zo een toch maakt door het park. Achteraf vond ik dit toch wel een beetje zielig. De olifanten worden nl geprikt met een ijzeren staaf met een haakje om ze aan te geven welke kant ze op moeten lopen en als ze niet luisteren krijgen ze een tik op het hoofd. Ik zal dus niet zo snel nog eens in mijn leven een olifantentocht maken.

Bezienswaardigheden Nepal, Pokhara

Na Chitwan, reisden we door na het plaatsje Pokhara. Hier verbleven we vier dagen. Dat kon ook prima, want er is genoeg te doen. Het is een erg toeristisch plaatsje met veel boekingskantoren waar je allerlei activiteiten kunt boeken. Je kunt bijvoorbeeld een hikingtocht maken in de bergen, gaan paragliden of een vlucht maken over de Himalaya.

Normaal ben ik niet zo’n trill seeker, maar nu we toch de kans hadden, ben ik toch gaan paragliden. Dit was echt een hele gave ervaring. Ik vond het van tevoren wel heel eng, maar als je eenmaal in de lucht hangt, is het eigenlijk heel sereen. Je zweeft gewoon een beetje rond en kunt genieten van het mooie uitzicht. Bij het landen, ga je heel snel rondjes draaien. Daar moet je wel tegen kunnen. Veel mensen worden hier namelijk erg misselijk van.

Paragliden Nepal

Wil je iets meer ontspanning, dan kun je in Pokhara ook diverse massages of spirituele workshops bezoeken. Ik heb een yoga workshop gedaan. Hierbij kwam ik er meteen achter dat ik toch niet zo heel lenig ben, haha. Ik had best wel wat moeite met de oefeningen. Maar het was wel leuk om te doen.

Wat in Pokhara ook heel fijn is, is dat je er heel veel verschillende soorten restaurants hebt. Dat is wel een fijne afwisseling. Want hoe lekker ik Indiase curries ook vindt, op een gegeven moment wil je toch wel eens iets anders. We hebben bijvoorbeeld sushi gegeten bij de Koto Sushi Bar. Dat was echt een aanrader.

Bezienswaardigheden in Nepal, Nagarkot en Bhaktapur

Na vier dagen relaxen en vrije tijd was het weer tijd voor een iets actiever onderdeel van de reis. We zijn met de bus naar Nagarkot gereden en hebben van daar uit een wandeling gemaakt van vier uur naar het plaatsje Bhaktapur.

Bhaktapur is een bezienswaardigheid op zich. Het plaatsje bevat veel karakteristieke houten gebouwen en tempels. De belangrijkste trekpleister is de het Durban Square met een grote houten tempel in het midden en een markt waar ook de inwoners zelf regelmatig samenkomen om een praatje te maken.

Dhurban Square, Bhaktapur - Nepal

Tips Nepal – Laatste stop Kathmandu

De laatste stop tijdens ons verblijf in Nepal was de hoofdstad Kathmandu. Deze stad heeft zoveel bezienswaardigheden, dat ik hier in een apart blogartikel nog aandacht aan zal besteden. Ik zal me nu even beperken tot de bezienswaardigheden die me het meest zijn bijgebleven.

We hebben in Kathmandu de grootste stoepa van Nepal bezocht. Deze stoepa, de Boudhanath, is de heiligste plek voor boeddhisten in Nepal.

Stoepa Boudhanath, Kathmandu

Naast de stoepa vond ik de Apentempel erg indrukwekkend. Deze tempel ligt boven op een berg van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de Kathmanduvallei. De bijnaam Apentempel, komt van de velen apen die je op de berg tegenkomt. Dit zijn voornamelijk rhesusaapjes. Ze zien er heel schattig uit, maar vergeet niet dat ze gemakkelijk je eten of drinken stelen. Dus ook hier geldt, net als thuis in de Apenheul, eten en drinken in de tas houden, haha.

Apentempel, Kathmandu

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie