Londen – Welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen?

Telefooncel Londen

Mijn allereerste citytrip maakte ik in 2008. Ik ging toen met een vriendin naar Londen. Omdat we er maar twee dagen waren, hebben we natuurlijk lang niet alles kunnen zien. We zaten in een hostel vlakbij Buckingham Palace en Westminister Abbey. Dus we hebben vooral die regio verkend.

Hoogtepunten van mijn citytrip naar Londen

De belangrijkste hotspots van Londen die we hebben bezocht zijn: Buckingham Palace, Big Ben, Westminister Abbey en het Tate Britain museum.

Buckingham palace

Eén van de eerste plekken die we bezochten, was het Buckingham palace. Dit is de officiële residentie van Koningin Elizabeth II. Het is een erg mooi gebouw om te zien en door zijn immense afmeting zeer indrukwekkend. Buckingham Palace telt maar liefst 775 kamers.

Wat je zeker ook niet mag missen als je een bezoek brengt aan dit paleis, is de wisseling van de wacht. In de zomer vindt deze elke ochtend plaats met een uitgebreide ceremonie. In de winter kun je de ceremonie om de dag aanschouwen. De ceremonie start om 11.30u en duurt ongeveer 45 minuten.

Hek Buckingham Palace Londen

Big Ben

De Big Ben is de bijnaam van de klokkentoren van het Westminister Palace, ook bekend onder de naam Houses of Parlement. Maar eigenlijk behoeft deze hotspot van Londen natuurlijk geen toelichting. De Big Ben is immers misschien wel het meest iconische bouwwerk van Londen. Deze toren is ongeveer 96 meter hoog en de klok die in de toren hangt, weegt ruim 16 ton. Hiermee is deze bel één van deze zwaarste klokken ter wereld.

Big Ben Londen

Westminister Abbey

De Westminister Abbey is een gotische kerk waar traditioneel de begrafenissen en kroningen binnen het Britse Koningshuis plaatsvinden. Dit is al zo sinds de kroning van Willem de Veroveraar in 1066.

In de Westminister Abbey liggen ook verschillende beroemdheden en wetenschappers begraven, zoals Charles Dickens, Charles Darwin en Isaac Newton.

Achterkant Westminster Abbey

Tate Britain

Wil je naast het bezichtigen van gebouwen ook een museum bezoeken, dan is Tate Britain zeker een aanrader. Tate Britain is het museum van Britse kunst van het jaar 1500 tot heden. Het museum heeft dan ook de grootste collectie Britse kunst ter wereld.

Houd je meer van moderne kunst, dan kun je met een bootje vanaf Tate Britain naar de andere kant van de Theems waar het museum Tate Modern ligt.

Tate Britain

Meer bezienswaardigheden en hotspots in Londen?

Natuurlijk valt er in Londen nog veel meer te zien, maar omdat we er maar zo kort waren, heb ik maar een klein deel gedeelte. Ik ben ook zeker van plan om nog eens of meerdere keren terug te gaan naar Londen en nog meer bezienswaardigheden en hotspots te bezoeken. Natuurlijk zal ik daarover dan ook weer schrijven op dit blog. Heb je zelf nog tips voor mij voor toekomstige bezoeken in Londen, dan hoor ik die natuurlijk ook graag. Bijvoorbeeld via een reactie onder deze post of een berichtje op één van de social media die bovenaan deze pagina gelinkt staan.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie