Milaan – Bezienswaardigheden en hoogtepunten

Bij Milaan denk je waarschijnlijk vooral aan mode, shoppen en design. Toch valt er in Milaan nog veel meer te beleven. In 2009 maakte ik met een vriendin een citytrip naar Milaan. In dit blog vertel ik je over de bezienswaardigheden die we hebben bezocht. En natuurlijk komt ook shoppen in Milaan nog even aan bod.

Bezienswaardigheden in Milaan

Het geloof is in Italië heel belangrijk. Dat is in Milaan niet anders. Je kunt niet heen om een bezoek aan één of meer kerken. De meest in het oog springende kerk is de Duomo van Milaan.

Hoogtepunten Milaan – Duomo

De Kathedraal van Milaan, ook wel Duomo genoemd, is de grootste Rooms-Katholieke kerk van Italië. De kerk staan in het centrum van Milaan aan het Domplein en heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meters. Zeker een aanrader is om via de trap de 108 meter hoge kerk te beklimmen. Desgewenst kun je ook met de lift, maar daar betaal je meer voor.

Duomo, Milaan, Italië

De Duomo van Milaan is een populaire bezienswaardigheid vanwege het de vele details in het imposante gebouw. Elke dag staan er wel lange rijen met mensen die de kerk willen bezoeken. Dit kun je voor een groot deel al omzeilen door tickets online te kopen op http://www.duomomilano.it/en/.

Hoogtepunten Milaan – Castello Sforzesco

Het 14e eeuwse kasteel Castello Sforzesco ligt eveneens in het centrum van Milaan. Je kunt elke dag gratis een bezoek brengen aan dit kasteelcomplex met grachten, ophaalbruggen, torens en fontein.

Castello Sforzesco, Milaan

Voor het bijbehorende kasteelmuseum betaal je wel een toegangsprijs. In het museum kun je het laatste werk van Michael Angelo bewonderen. De Rondanini Pietà heeft de kunstenaar echter niet helemaal kunnen voltooien.

Hoogtepunten Milaan – Cimitero Monumentale di Milano

Een kerkhof is misschien niet een bezienswaardigheid waar je direct aan denkt als je een citytrip gaat maken. Toch is het Cimitero Monumentale, of wel de monumentale begraafplaats van Milaan echt wel een bezoekje waard.

Je vindt op de begraafplaats een grote diversiteit aan stijlen in de graven. Van Griekse tempels tot obelisken en complete gebouwen in meer Italiaanse bouwstijlen.

Cimitero Monumentale di Milano

Diverse, met name Italiaanse, beroemdheden uit de 18e en 19e eeuw liggen hier begraven. Ook de Argentijnse Eva Peron heeft een tijdje op deze begraafplaats gelegen. Namelijk in het graf met de naam Maria Maggi. Het lichaam van Peron lag hier tussen 1950 en 1971 onder een valse naam.

Hoogtepunten Milaan – Santa Maria delle Grazie

Deze kerk en voormalig Dominicanen klooster uit 1492 is vooral bekend vanwege het werk van Michael Angelo dat hier te bewonderen is. Het gaat om een schildering van Het Laatste Avondmaal. Veel mensen denken dat het een fresco is, maar dat is niet het geval.

Santa Maria delle Grazie, Milaan

Milaan tips – Winkelen in Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II, MilaanWie naar Milaan gaat, denkt hierbij natuurlijk ook aan mode en winkelen. Een van de meest plekken om te winkelen is het overdekte winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II. Deze 19e eeuws winkelgalerij met glazen koepels en mozaïken op de vloer is op zich al een hele bezienswaardigheid. Daarnaast kun je er veel luxe winkels bezoeken, zoals een filiaal van Louis Vutton of Gucci.

Vergeet als je in dit gebouw bent vooral niet even de stier die op de vloer bij de ingang is afgebeeld in zijn edele delen te trappen. Dit brengt volgens Milanezen namelijk geluk.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie