Review Tokyo Treat Box september 2017

Tokyo Treat Box September2017

We lopen echt weer ontzettend achter met Japans snoep proeven. Vorige week waren we eindelijk klaar met de box van september. Maar we hebben die van oktober en inmiddels ook die van november ook nog klaar staan. Vanochtend proefden we pas het Halloween snoep uit de doos van oktober. We gaan dus hopelijk de komende tijd wat meer Japans snoep proeven, zodat ik hier ook weer wat meer over kan delen met jullie op dit blog. Maar goed, eerst de Tokyo Treat Box van september dus.

Eerste oordeel Tokyo Treat Box september 2017

Persoonlijk vond ik deze box een beetje tegenvallen, maar dat ook omdat we de afgelopen zo erg verwend waren met heerlijke zomerse fruit smaken. Natuurlijk hadden we nu ook wel een paar dingen waar ik echt heel enthousiast over was. Dus daar zal ik mee beginnen.

Chip Star Shinshu Wasabi

Wasabi chips! Deze waren echt mijn favoriet. De wasabi smaak is heel sterk. Je voelt ‘m goed in je neus, zullen we maar zeggen. Toch vond ik het ook echt heel lekker. Je kunt alleen niet de hele rol in één keer op eten, maar een paar van deze chipjes met een lekker biertje erbij, daar zeg ik geen nee tegen.

Wasabi chips

Hello Kitty Strawberry Pretzels

Pretzels hebben je in Japan in twee varianten: als hele dunne stokjes met een hartige smaak en als wat dikker stokjes met meestal een zoet laagje eroverheen. Deze keer hadden we de zoete variant met aardbeiensmaak. Echt heel lekker, een beetje zo’n Yoghi Yoghi Aardbeiensmaak van vroeger. Dus pure nostalgie voor mij. Helaas heeft mijn vriend er wat minder van kunnen genieten, omdat er melk in zit.

Hello Kitty Aardbei stokjes

Jagabee Yuzu Salt

Yuzu is een hele zure Japanse citrusvrucht en aangezien mijn vriend niet van zure citrussmaken houdt, zoals citroen en limoen, wist ik al dat er bij deze chips des te meer voor mij over zou blijven. Ik vond ze ook best wel lekker. De combinatie van zout en zuur doet het erg goed.

Yuzu chips

Kinako Mochi Crackers

Er zit in de Tokyo Treat Box ook altijd één wagashi snack. Dit is een traditioneel Japans snoep item. Deze keer hadden we deze zachte rijstcrackers met suiker en kaneel. Echt heel lekker!

Zachte rijstcrackers met suiker en kaneel

Minder lekker: Zoete aardappelchips met creamcheese

Helaas zat er ook weer een item bij wat echt heel vies was. Deze keer waren dit een soort zoete aardappelchips met cream cheese smaak. Het begon met de verschrikkelijk kazige stank toen we de zak opentrokken en de chipjes zagen er ook niet heel smakelijk uit. Met lange tanden heb ik er één geproefd, maar het was echt heel ranzig. Ik ben sowieso niet zo’n fan van kaassmaakjes, maar dit was echt veel te heftig.

Zoete aardappel creame cheese chips

Conclusie Tokyo Treat Box September

Al met al viel het achteraf bezien nog best mee met de Tokyo Treat Box van september. Ik dacht dat ik ‘m vond tegenvallen. Maar er zaten stiekem toch best wat lekkere dingen bij, bedenk ik terwijl ik dit schrijf. Over de items die ik niet heb genoemd: dat waren een paar druivensuiker achtige snoepjes, een jelly drankje met druivensmaak, kauwsnoepjes met druiven smaak, een reep witte chocolade met rijstpuffs en een soort koekstengels met fruit smaak. Allemaal niet vies, maar ook niet echt heel bijzonder.

O ja, we hebben ook nog een klein cadeautje gehad: een pen met een zaklamp erin.

Zaklamp pen Japans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.