Japans Halloween Snoep Testen (Beetje verlaat.. )

Japans Halloween Snoep

In de Tokyo Treat Box van oktober zaten een aantal snoepjes speciaal voor Halloween. Nu is Halloween natuurlijk al lang weer voorbij.. Tja, wij lopen een beetje achter met al het snoep. Dus daarom nu pas een overzicht met al het Japanse Halloween snoep dat we hebben geproefd.

Veel suiker

Als eerste hadden we een zakje met een soort stempeltjes gemaakt van druivensuiker. En zo smaakte het ook. Het beetje zoals Dextrose tabletten.

Japans Halloween snoep

We hadden ook een zakje met een kartonnen Scream masker erin. Hier zat een klein zakje met roze bolletjes bij. Dit zouden appel-mint snoepjes moeten zijn, maar eigenlijk smaakte ze helemaal nergens naar.

Veel chocolade

Nu komen we bij de betere Halloween snoepjes en koekjes, namelijk met chocolade… Hmm! De eerste waren een koekjes gevuld met chocolade en bedrukt met een koalabeertje erop. Behalve de verpakking is er niet veel Halloweens aan, maar wel lekkere koekjes. Dus prima!

Japanse Halloween snacks

Vervolgens hadden we van het merk Toppo een soort biscuit-stokjes met chocolade erin. Die vond ik iets te zoet, maar mijn vriend vond ze heel lekker.

Het laatste chocolade-Halloween snoep waren Pie No Mie Pasteitjes. Deze hebben we al vaker gehad, met groene thee vulling en met een creme brulee vulling. Deze waren dus gevuld met chocolade. Best lekker, maar ik vind die met groene thee nog steeds het lekkerste.

Dracula en zombie snoep

In de Tokyo Treat Box zat ook nog een doosje met Dracula erop. Hierin zaten een soort blauwe balletjes die naar cola smaken. Als je ze doormidden bijt zit er iets roods van binnen. Dat moet denk ik bloed voorstellen. Als je van cola snoepjes houdt, zijn deze erg lekker. De structuur lijkt in het begin een beetje op kauwgom, maar het lost op in je mond, een beetje zoals Mentos op het einde.

Dracula en zombie snoep

Tot slot hadden we een ‘Zombie Maker Gum’. In het zakje zit een kaartje met een zombie erop en wat stickers zodat je de zombie naar eigen inzicht kunt ‘aankleden’. Mijn vriend heeft de kauwgum die erbij zat geproefd. Volgens hem lijkt het op de kauwgoms met plak tatoeages of stickers die wij kennen uit onze jeugd. Net als daarbij gold ook voor deze kauwgum: drie keer kauwen en de smaak is weg.

Conclusie – Wat vond ik van het Japanse Halloween snoep?

Al met al ben ik niet heel enthousiast over het Halloween snoep uit de Tokyo Treat Box van oktober. De chocolade dingetjes vond ik het lekkerst, maar behalve de verpakking hadden die eigenlijk niets met Halloween te maken. De dingen die wel echt met Halloween te maken hadden, vond ik dan juist weer te zoet en niet lekker.

2 Antwoorden op “Japans Halloween Snoep Testen (Beetje verlaat.. )”

  1. Hoi, leuk blog. Heb je al ooit extra invoerrechten moeten betalen voor TokyoTreat? Groet, Athina

    1. Hi Athina, dankjewel voor je reactie. Gelukkig hebben wij nog nooit iets extra’s hoeven betalen bij Tokyo Treat. Op de website geven ze ook aan dat de shipping altijd gratis is, dus het zou ook niet moeten kunnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.